Borçlulardan Banka Avukatları Hakkında Suç Duyurusu

Isparta'da kredi kartı borçlusu 5 kişi, taksitle ödedikleri borçların hesaba geçmediğini gerekçe göstererek, bankanın dosyayı takip için görevlendirdiği avukatlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2011 18:32
Borçlulardan Banka Avukatları Hakkında Suç Duyurusu

Isparta'da kredi kartı borçlusu 5 kişi, taksitle ödedikleri borçların hesaba geçmediğini gerekçe göstererek, bankanın dosyayı takip için görevlendirdiği avukatlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukatlar ise suçlamaları kabul etmedi.

Isparta'da yaşayan kredi kartı borçlusu Emine Taşkın, Fadime Soydinç, Uğur Danış, Hayrettin Tulum ve Hakkı Şanlıtürk, borçları nedeniyle bankanın kendilerine avukatlar N. D. ve B. S. 'yi yönlerdirdiğini söyledi. Avukatlarla yaptıkları anlaşma kapsamında borçlarını aylık olarak bu avukatların bürolarına gidip düzenli olarak ödediklerini öne süren 5 kişi, bu paraların banka hesaplarına aktarılmadığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Şikayetçilerden Fadime Soydinç, kredi kartı borcu nedeniyle bankanın dosyalarını adı geçen iki avukata verdiğini söyledi. Avukatlarla temasa geçip anlaşarak, borçlarını hukuk bürolarına gidip düzenli olarak ödediklerini belirten Soydinç, "Borcum tamamen kapandığında bankaya gidip 'borcu yoktur' kağıdı istedim. Ancak banka borçlarımın hala ödenmediğini söyledi. Bunun üzerine yargıya başvurdum" dedi.

'MAKBUZ İSTEDİM VERMEDİLER'

Şikayetçilerden Emine Taşkın ise, bankanın dosya takibi için kendilerine N. D ile B. S isimli iki avukata yönlendirdiğini belirtti. 4 bin 400 TL civarındaki borcunu 24 ay boyunca avukatlara aylık olarak ödediğini kaydeden Taşkın, "Ancak hala borçlarımın kapanmadığını gördüm. Ödeme yaptığım süre içinde avukatlardan makbuz istedim. Ancak avukatlar makbuzu daha sonra verebileceklerini beyan etti. Avukatlara güvendik ve makbuz almaksızın ödemeyi yaptık. Başımıza böyle olayların geleceğini düşünemezdik" diye konuştu.

'BAŞKA MAĞDURLAR DA VAR'

Olaydan sonra avukatlarla görüştüğünü onların da büroda görevli sekreter Ö. Ö. 'nün parayı aldığını iddia ettiklerini öne süren Taşkın, mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduklarını ve olayı daha da araştırdıklarında sadece kendilerinin değil, çok sayıda kişinin bu şekilde mağdur olduğunu öğrendiklerini belirtti.

AVUKAT, SEKRETERİ SUÇLADI

Avukat N. D. kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan şikayetçilerden para almadığını öne sürdü. Kredi kartı borçlularının parayı kendisine değil, yanlarında çalışan sekretere ödediklerini söyleyen N. D. , "Olayın ortaya çıkmasından sonra sekreter ile ilişiğimizi kestik, biz de olayın takipçisiyiz. İlgili kişiler hakkında biz de hukuki işlem başlatıyoruz" diye konuştu.

Diğer avukat B. S. ise yurt dışında olduğunu belirterek, konu hakkında açıklama yapmak istemedi.

Sekreter Ö. Ö. de, Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde borçlu kişilerden parayı aldıktan sonra avukatlara teslim ettiğini vurguladı.

'AVUKATLARI AZLETTİK'

Banka Müdürü Tansel Tula ise, müşterilerden gelen şikayet üzerine olaydan haberdar olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bazı müşterilerimiz makbuz almaksızın ödeme yapmışlar, kendileri ispat edemiyorlar. Bir kısım müşterilerimiz de makbuz alarak ödeme yapmış ama ödemeler bizim hesaplarımıza yansımamış. Bunları geri tahsil ettik avukatlardan. Tabii ki de biz müşterilerimizin mağdur olmasını istemeyiz. Ama sonuçta konu mahkemeye intikal etti. Biz de avukatlarımızı azlettik. Neticede avukat- müvekkil ilişkisine geldiğimiz zaman bizi banka olarak temsil etmek noktasında güvenlik ihlali yaptıklarını düşünerek, azlettik" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.