Böyle Mi Yapılacak Sağlık Turizmi?

Sağlık Turizmi Merkezi olmak için kongrelere katılan, Rektörlüğe bağlı bir Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü oluşturan SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi sürekli kan kaybediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2013 17:35
Böyle Mi Yapılacak Sağlık Turizmi?

Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesinden çeşitli nedenlerle ayrılan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentler nedeniyle bazı dallarda neredeyse ders verecek yada hasta bakacak öğretim üyesi bile kalmadığı belirtiliyor.

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki beyin göçünden sonra yaşanan öğretim üyesi kaybı en çok Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni vurdu. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl toplam 16 öğretim üyesinin çeşitli nedenlerle ayrıldığı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bu sırada Sağlık Turizminde merkez olmak için çeşitli kongrelere katılıyor, Sağlık turizmini canlandırmak için hastanenin yakınına otel inşa etmeyi bile düşünüyor. Bir taraftan Sağlık Turizmi için hazırlıklar devam ederken diğer taraftan sürekli öğretim üyesi kaybı yaşayan Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi ile ilgili akla gelen soru ‘Böyle mi yapılacak Sağlık Turizmi? Sağlık Turizmi kapsamında tedavi olmak için yapılacak olan otele yerleşecek hastaları kim tedavi edecek?’ Yaşanan kan kaybı öyle boyutlara ulaştı ki alanında Türkiye’deki sayılı uzmanlar arasında sayılan Profesörlerin SDÜ’den ayrılmasının ardından bazı dallarda hasta bakacak uzman kalmadığından söz ediliyor.

ULUSLAR ARASI SAĞLIK MERKEZİ KURULDU
SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesinde sağlık turizmini geliştirmek için Uluslararası Sağlık Merkezi olarak Hastanenin en güzel bölümü ayrıldı. Ancak bugüne kadar yerel sağlık alanında hizmet veren öğretim elemanların ayrılmasına göz yuman, onları hastanede tutamayan idare hangi doktorlarla Uluslararası Sağlık Merkezi’nde hizmet verebilecek merak ediliyor. Aşağıda sıraladıklarımız SDÜ Tıp Fakültesi’nden ayrılan Öğretim Üyelerinin sadece bir kısmı olup, aldığımız duyumlara göre yakın zamanda ayrılmayı düşünen onlarca Öğretim Üyesi daha olduğu belirtiliyor.

İşte 2012 ve 2013’de SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nden ayrılan öğretim üyeleri...

Prof. Dr. Yakup Barbaros BAYKAL; Cerrahi Tıp Bilimleri, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalından Kıbrıs’a gitti.

Prof. Dr. Bumin Nuri DÜNDAR; SDÜ Tıp Fakültesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başladı ve aynı yıl SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’nı kurdu ve Başkanlığını yaptı. 2006 yılında Doçent ünvanı aldı. 2011 yılında SDÜ’den ayrılarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçti. Bumin Nuri Dündar alanında bölgedeki tek uzman olarak biliniyor.

Prof. Dr. Alim KOŞAR; Üroloji Ana bilim dalı başkanı olan KOŞAR SDÜ’den Antalya MedicalPark’a gitti. Böbrek, idrar yolları, prostat ve idrar torbası hastalıkları tedavisinde önemli başarılara imza atan ve Isparta’nın adını Türkiye’ye duyuran Prof. Dr. Alim KOŞAR, SDÜ Tıp Fakültesi’nde görev yaparken Laporoskopik cerrahi yöntemi ile tedaviyi başlatan isim.

Prof. Dr. Aşkın GÖRGÜLÜ; SDÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı olarak uzun yıllar görev yapan ve Isparta’ya büyük emeği geçen Prof. Dr. Aşkın GÖRGÜLÜ istifa ederek Alanya’da bulunan Anadolu Hastaneleri Beyin Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü ve Alanya Anadolu Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru olarak göreve başladı.

Prof. Dr. Ahmet AKKAYA; Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapan, hem Isparta’da hem de bölgede aranan doktorlar arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet AKKAYA SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi’ndeki görevinden ayrılarak Şifa Hastanesi’nde göreve başladı.

Prof. Dr. Fatma Nilgün KAPUCUOĞLU; Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Patoloji Anabilim Dalından Acıbadem Hastanesi’ne gidiyor.

Prof. Dr. Sadık ÖZMEN; SDÜ Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti.

Prof. Dr. Mehmet Fehmi ÖZGÜNER; SDÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri bölümü Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi iken, başka bir Üniversiteye geçiyor.

Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK; Dahili Tıp Bilimleri bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalında görev yaparken nakil yoluyla Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine gitti.

Doç. Dr. Selçuk KAYA; Temel Tıp Bilimleri bölümü Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından nakil yoluyla giden öğretim üyelerinden.

Doç. Dr. Recep Oktay PEKER; Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalından nakil yoluyla giden öğretim üyeleri arasında.

Doç. Dr. Dilek Erdoğan ARI; Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında görev yaparken SDÜ’den ayrıldı.

Yrd. Doç. Dr. İlker KİRİŞ; Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalındaki görevinden istifa ederek SDÜ’den ayrıldı.

Yrd. Doç. Dr. Tülay TUNÇER PEKER; Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında görev yaparken SDÜ’den ayrıldı.

Yrd. Doç. Dr. Süleyman Murat ASLAN; Dahili Tıp Bilimleri bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalındaki görevinden istifa ederek ayrılan öğretim üyelerinden.

Yrd. Doç. Dr. Nihal OLGAÇ DÜNDAR; Dahili Tıp Bilimleri bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalındaki görevinden ayrılan öğretim üyelerinden.Yrd. Doç. Dr. Nihal OLGAÇ DÜNDAR Çocuk Nörolojisi alanında bölgedeki tek uzman olarak biliniyor.





Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum