Böylesini İlk Defa Fenerbahçe Yapıyor

Fenerbahçe, lig tarihinde 27. haftalar itibariyle ikinci sıradaki takipçisine en çok fark atan takım oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2014 11:23
Böylesini İlk Defa Fenerbahçe Yapıyor

Süper Lig'de Bursaspor'u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, derbi öncesinde moral kazandı, şampiyonluk yolunda da dev bir adım attı. Puanını 60'a yükselten sarı-lacivertliler, ikinci sıradakiGalatasaray'a 10 puanlık bir fark yarattı.

İptal edilen Trabzonspor maçı da düşünüldüğünde, puanını 63 yapan Fenerbahçe'nin ikinci sıradaki rakibine aslında 13 puanlık fark yaptığı ortaya çıkıyor. Süper Lig tarihinde 27. haftalar itibariyle bu denli bir fark geçmişte bulunmuyor.

27. haftalar itibariyle ikinci sıradaki takıma en çok fark atan takım olmayı başaran sarı-lacivertliler bu alanda yeni bir rekor kırmış oldu. Fenerbahçe'nin matematiksel olarak 29. haftadaki Antalyaspor maçında ise şampiyonluk turu atma ihtimali doğdu.

Daha önce 1991-92 sezonunda lider Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 7, 2004-05'te lider Fenerbahçe, Galatasaray'a 7 puanlık fark atmıştı. Bunlar 27. haftalar itibariyle en açık ara farklardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.