Bu Binanın Makus Talihi Değişiyor Mu?

Bu Binanın Makus Talihi Değişiyor Mu?

Yayınlanma:
Bu Binanın Makus Talihi Değişiyor Mu?

Temeli 1993 yılında yani 24 yıl önce atılan ancak o zamandan bu zamana kadar bir türlü bitirilemeyen ve son olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü uhdesindeki Kültür Merkezi inşaatı için Bakanlık 6 milyon TL ödenek ayırdı. 

Çevre yolu üzerinde bulunan ve temeli 1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan ve kendi ismini taşıyan Kültür Merkezi aradan geçen 24 yıla rağmen bir türlü tamamlanamadı. 

Söz konusu bina üzerinde hemen hemen her hükümet değişiminde proje değişikliğine uğrayarak yeniden yapılandırmaya gidildi. Bu da binanın ne amaçla ve nasıl kullanılacağı konusunda bir türlü karar verilememesine ve binanın tamamlanamamasına sebep oldu. 

SON OLARAK 

KÜLTÜR MERKEZİ 

Son olarak yapılan projelendirmeyle içinde dükkanlar, cep sinemaları, konferans salonları ve oyun salonları gibi sosyal aktivitelerin bulunacağı ‘Kültür Merkezi’ şeklinde yapımına karar verilen ve iki yıldır bu doğrultuda yapılmakta olan binanın bu yıl bitirilebileceği müjdesi geldi. 

“BİNANIN TAMAMLANMASI İÇİN 

10 MİLYON TL’YE İHTİYAÇ VAR” 

Binadaki fiziki gerçekleşmenin % 52’yi geçtiği ancak, son yıllarda inşaatın tamamen durması nedeniyle bir ilerleme kaydedilemediği belirtildi. Son olarak projesi 2005 yılında yapılan Kültür Merkezinin bu revizyon projesi çerçevesinde binanın tamamlanabilmesi için en az 10 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğu öğrenildi. 

BİNA YENİDEN KÜLTÜR 

MÜDÜRLÜĞÜNE DEVREDİLDİ 

Bilindiği gibi; Mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan ve dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün sahibi olduğu bina 4 Yıl önce İl Özel İdaresi’ne devredilmişti. İnşaat halindeki Kültür Merkezi binası konusunda İl Özel İdaresi aradan geçen sürede herhangi bir çalışma yapmadı ve ardından binayı geçtiğimiz aylarda yeniden Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devretmişti. 

BAKANLIK, BİNA İÇİN 2017 YATIRIM 

PROGRAMINA 6 MİLYON LİRA ÖDENEK KOYDU 

Öte yandan, sürüncemede kalan söz konusu Kültür Merkezi binası için sevindirici bir gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Kültür Merkezi için yatırım programına 6 milyon lira koyduğu ve paranın bu yıl içinde kullanılacağı  öğrenildi.  Bu doğrultuda da, Kültür Merkezinde inşaatın önümüzdeki günlerde yeniden başlaması bekleniyor. 

MERKEZDE 4 CEP 

SİNEMASI VAR 

Yaklaşık 5 bin m2 üzerine konuşlandırılan Kültür Merkezinde 35 Dükkan, 4 Cep Sineması, 2 Büyük ve 2 Küçük Tiyatro Salonları, büyük ve küçük konferans salonları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.