Bu Israr Neden?

Saidi Nursi’nin mezarı ile ilgili yıllardır süre gelen tartışmalara, Saidi Nursi bizzat kendisi cevap veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2013 09:39
Bu Israr Neden?

Sezgin Akar’ın Haberi
Said-i Nursi'nin vefat ettiği 1960 yılına yaklaşıldığında Bediüzzaman, çileli hayatı ve defalarca zehirlenmesi sebebi ile artık zor ayakta duruyordu. Bu sebeple talebeleri ona vasiyetini sormaya başladı. Kendisi de ilginç bir şekilde şu ifadeleri kullandı:

"Dostlar uzaktan ruhuma Fatiha okusunlar, manevî dua ve ziyaret etsinler. Kabrimin yanına gelmesinler. Fatiha uzaktan da olsa ruhuma gelir. Benim kabrimi gayet gizli bir yerde yapın. Bir iki talebemden başka kimse bilmesin. Bunu vasiyet ediyorum."

1960 yılında Said-i Nursi vefat ettiğinde artık büyük bir cemaati vardı. Bu sebeple vasiyet unutuldu veBediüzzaman Urfa'daki Halilurrahman Dergahı'na defnedildi. Yakın talebeleri vasiyeti yerine getiremediği için üzgünken 27 Mayıs Darbesi gerçekleşti ve hiçbir alakaları olmamasına rağmen o zamanın hükümeti aldığı bir kararla bilmeden Bediüzzaman'ın vasiyetini yerine getirmiş oldular. Bir gece Said Nursi'nin kabri parçalandı ve bedeni bilinmeyen bir yere taşındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum