Bu Köyle 3 Gün Okey Bile Yasak!

Yüreklerini Soma’yla Birleştirdiler...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2014 16:59
Bu Köyle 3 Gün Okey Bile Yasak!

Fatih Başköylü'nün Haberi...

Isparta merkeze bağlı Deregümü Köyü, Soma’da yaşanan maden felaketinden sonra duruma sessiz kalmadı. Köy halkı ve muhtarlığın aldığı ortak karar ile köy kahvelerinde 3 gün boyunca tüm eğlence faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Köy kahvelerindeki okey takımları bile kaldırıldı.

Deregümü Köyü camminde Cuma namazı sonrasında Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 284 maden içisinin ruhlarını şad etmek için Mevlüd-i Şerif okutuldu. Mevlüt okutulmasının ardından yoğun bir katılım ile hayatını kaybeden maden işçileri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın bitiminden sonra açıklamalarda bulunan Dürügümü Köyü Muhtarı Osman Katırcı, ‘Köy halkı olarak ortaklaşa bir karar aldık ve 3 gün boyunca köyde yapılan eğlence amaçlı aktiviteleri azaltacağız. Kahvehanelerimizde Okey ve kağıt oyunları oynanmayacak.

Düğünleri olan vatandaşlarımız eğlenceyi dozunda bırakarak, orada yaralanan ve yakınlarını kaybeden insanların acısını paylaşacağız’ dedi.



‘3 GÜN ISTAKALAR KALDIRILDI’
Deregümü Köyünde kahve işletmeciliği yapan Enver Çini, ‘Muhtarımız bize böyle bir karar ile geldiğinde bir an olsun bile tereddüt etmeden kabul ettik. Kahvemizde bulunan iskambil kağıtlarını ve okey takımlarını kaldırdık. 3 gün boyunca indirmeyeceğiz. Kahvemizde yas ortamı tam anlamı ile yaşanacaktır’ dedi.

‘HALK ANLAYIŞLA KARŞILADI’
Deregümü köyünde başlayan ve pazartesi günü sona erecek olan yas süresinde kahvehanelerde eğlence oyunlarının oynanmamasını değerlendiren vatandaşlar, ‘Köyümüzde alınan karar belkide Türkiye’de ilk böyle bir mütevaziliğin gururunu yaşıyoruz. Soma’daki kardeşlerimizin ve acılı ailelerimizin acılarını paylaşmamak için böyle bir uygulamayı hayata geçiren köyümüzün büyüklerine ve tüm köy halkımızı tebrik ediyoruz’ dediler.



‘DÜĞÜNÜ OLANLAR SESLERİ KISACAK’
Deregümü Köyü Muhtarı osman Katırcı, ‘Köyümüzde ilan ettiğimiz 3 günlük yas süresince önceden planlanmış bir düğün denk geldi. Düğün sahibi ile görüştüğümüzde durumu anlayış ile karşıladı ve bize elinden geleni yapacağını ifade etti. Normalde 12 - 1’e kadar süren eğlence daha erken bitirilecek ve düğündeki müziğin sesi olabildiğince kısılacak’ dedi.

‘SESSİZ KALAMAZDIK’
Deregümü Köyünde birlik ve beraberleğin devam ettiğini göstermek için böyle bir karar alındığını belirten Katırcı, ‘Soma’da yaşanan elim kazaya sessiz kalmamız doğru olmazdı. Köy halkı olarak orada yaşamını yitiren kardeşlerimiz ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu göstermek için böyle bir karar aldık’ dedi.

MEKANLARI CENNET OLSUN
Katırcı sözlerini ‘Manisa ili Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen, Milletçe hepimizin yüreğini kanatan ve acıya boğan elim kaza sonucunda, milletimizi derinden üzen, birçok aileyi kedere boğan, asla unutulmayacak büyük bir acıyla yüzleştik. Her vatandaşımızın yüreğini yakan bu elim olayda, çok sayıda madencimizin yaşamını yitirmiş olması acımızı katlamıştır. Yaşamını yitiren bütün madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dilerim.’ Diyerek tamamladı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum