Bu yönetim Yalan Yönetimi, Isparta’yı Yeniden Kalkındıracağım

MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, mevcut Isparta Belediyesi yönetiminin baştan aşağı her şeyi yalanla götürdüğünü kaydederek “Isparta’yı savunan ve koruyan Isparta’yı kurtarmak için uğraşan yalnız ben kaldım” dedi.

Yayınlanma:
Bu yönetim Yalan Yönetimi, Isparta’yı Yeniden Kalkındıracağım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, mevcut belediye yönetiminin yalanlarla yürüdüğünü kaydederek “Şuan ki yönetim baştan aşağı her şeyi yalanla götürmek istiyor ve halkın büyük bir kısmı bu yalanlara ne yazık ki inanıyor. Benim anlattıklarımı iki aydır insanlar duymaya başladı. Ondan önce bu satışlardan Isparta halkının neredeyse %1’inin bile haberi yoktu” dedi.

Ortaya çıkardığı belge ve bilgileri Isparta’ya hizmet etmek ve Isparta’yı korumak için gündeme getirdiğini ifade eden Günaydın, “Isparta’yı savunan ve koruyan Isparta’yı kurtarmak için uğraşan yalnız ben kaldım. Ve Isparta’mın hizmeti için ben bunları dile getiriyor ve ortaya çıkarıyorum. Şuanda da halkımızın belirli bir kısmı bu yanlışları görmeye başladı” diye konuştu.

Kendi döneminde Isparta’nın yaşanabilir şehirler arasında birinciliğe sahip olduğunu hatırlatan MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, “Yaşanabilir şehirde Türkiye birincisi oluyorsun. Yapacağım şeyler devam edecekti ama seçimi kaybettik. Şimdi ne oldu? Yaşanabilir şehirken arkalardan nal toplamaya başladık. 35. Sıraya düştük. Düşme olabilir peki bu yönetim bilir mi neden düştüğünü? Farkında bile değil. Örneğin yeşil alanları parselli parselli satıyorsun. Yeşil alanlardan sonra sosyal donatı alanları imar planlarını bozarak büyük alanı ya sosyal donatı yapacaksın ya da kreşler gibi toplum ihtiyacını gören bir şeyler yapacaksın. Geniş bir arsa parsel parsel satıldı. Seçildiğimde gerekirse sattığı arsalardan arsa satın alır ben yaparım. Arsalar geri alınır diye şuan Isparta da her yerde bina yapımı başladı. Ve 3. Şahıslara devrederek yapıyorlar. Çünkü bu arsalar tabiri caizse imar planı her şey çözülmüş arsalar. 1200 arsam vardı benim. Lokum gibi arsalardı bunlar. Satılan arsalar yüzünden şehir planı kaybolmuş durumda. 1999 dan bu yana tapu dairesinden bir memur getirdi ve kendisini emlak müdürü yaptı. Ve buradan da kendi personelinden bir bayanın tapu dairesine gönderdi ve oranın personeli yaptı. Sözlü ihaleler adı altında sessize tapu işlemlerini yapıyor insanların ruhu duymadı” dedi.

Açıklamalarında Kirazdere’nin Park Bahçeler marifetiyle yapılabileceğini anlatan Günaydın, “Bir zamanlar 3 dönem belediye başkanlığı yapmış bir insanın tüm yaptıklarını bu dönemde fazlası ile yaptım diyor. Şuana kadar yaptığı projeleri aslında yapmadı. Kirazlıdere gibi yerler proje değil.
Kirazlıdere resmi projesi ihale edildi. 1 milyar 700 milyon TL’ye. Ben bunu park bahçeler ile yapardım. Çayboyunu, Gökçayını kendi dönemimde kendi imkanlarım ile yaptım. Ama kendisi bölük rakamlar ile yaptı. Ben bedava Isparta’ya kazandırdım. Burayı ben park bahçeler yapar 200 milyon liraya mal eder daha güzelini yaparım. Kirazlıdere de bulunan küçük kafeterya 34 milyon TL. Onunla beraber tamamı 1 milyar 700 milyon TL’ye mal oldu” diye konuştu.

Belediye ihalelerinin Başdeğirmen’in ortaklarına verildiğini ve aradaki paraların orada kaybolduğunu anlatan Günaydın, “Esas tehlikeli olan mesele SG diye bir firmayla ortaklık kuruldu geliştirildi ve eşi Şadiye hanımı da bu anlaşmaya ortak ediyor. 1 milyar 700 milyon TL yeri ihale ediyor ve başka firma katılmıyor, tek başına SG firması katılıyor. Benim yapacağım 200 TL yapabileceğim projeyi 1 milyar 700 milyon TL’ye yapılıyor. Peki, 200 milyonu düşersek 1 milyar 500 milyon nereye gitti. Ortak olduğu şahıslara gitti. Bu SG firması yeşil alan da bir parseli tapu haline çevirip imar planı haline getirip bu firma satın alıyor” bilgilerini verdi.

Yapılan şeylerin özü itibariyle yolsuzluk olduğunu söyleyen Günaydın, “Bu yapılan şeyler tam da imar yolsuzluğu yapılan konulardır. Şeklen usule uygun olsa da özü itibaren yapılan yolsuzluktur. Bu yapılan yolsuzluklar bir kereye mahsus olmayıp 99 dan bu yana defalarca tekrar edilmiştir. Bu olayın garip yönü her seferinde kamu görevleri üzerinden işlem yapılmasıdır. Bu yapılan işlemlerin planlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığı ve bu yapılanın sayın başkan tarafından yönetildiği görülmektedir. Bu yapılan olaylardan ben savcılığa gereken suç duyurusunda bulunuyorum. Ayrıca pazartesi günü burada bütün evraklar belgeler ve isimler ile beraber dosya halinde savcılığa da verilecektir. Buranın değneksiz köy olmadığını anlamaları lazım. 1 Nisan Isparta’nın bayramı olsun diyorum. Isparta halkı beni seçeceğine inanıyor ve teşekkür ediyorum. Isparta’yı eskiden nasıl kalkındırdıysam yine yüksek yerlere çıkaracağım ve bu benim son sözüm olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum