Bu Zam, Temel İhtiyaçları Bile Karşılamaz

Türkiye Kamu –Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, hükümetin kamu görevlilerine yaptığı zam artışını protesto etti. İl temsilcisi Balaban, “Türkiye’de yolsuzluk yapanlar parayı götürdüler, memurlar zorluk çekiyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2014 13:37
Bu Zam, Temel İhtiyaçları Bile Karşılamaz

Türkiye Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, kamu görevlilerine yapılan yüzde 3+3 zammın, hiçbir memura yetmeyeceğini belirterek, kamu görevlilerinin verilen zamla temel ihtiyaçlarını bile gideremeyeceklerini söyledi.

123 TL’LİK ZAMLA İDARE ETMEK ZOR
Türkiye Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, milyonlarca kamu görevlisine verilen 123 TL’lik zamla hiçbir memurun geçinemeyeceğini belirterek, “2 buçuk milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevliler bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze almıştır. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır” dedi.

TEMEL İHTİYAÇLARI BİLE KARŞILAMAZ
Türkiye Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, kamu görevlilerine verilen yüzde 3+3 zammın, memurların temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak olduğunu belirterek, “Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde10,5’i, 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69’u bulmaktadır. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin de sadece adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Elektriğe fatura oyunlarıyla gizli zam yapılmış, ekmeğimiz bile yüzde 11,7 zamlanmıştır. Buna rağmen memura 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır” diye konuştu.

MAAŞLARINI ALDILAR, ACI GERÇEKLE KARŞILAŞTILAR
Türkiye Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, memurların bugün maaşlarını aldıklarını belirterek, maaşlarında acı gerçekle karşılaştıklarını söyledi.
Balaban, “Bugün memurlarımız maaş aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Biz Türkiye Kamu – Sen olarak ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini dile getirdik. Malum konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı” şeklinde konuştu.

YOLSUZLUK YAPANLAR CEZASINI ÇEKECEK
Türkiye Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, “Milli iradeye saygı kisvesi altında milletin kaynaklarını sömürenlere yardım ve yataklık eden ama memurun iradesini yerle bir edenler, bugün memurun karşısına nasıl çıkacaklar? Birileri, ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memura ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler, bugün memurun karşısına ne yüzde çıkacaklar?kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar” dedi.
MAAŞ BORDROLARINI YAKTILAR
Türkiye Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, gündemde olan yolsuzluk ve memur maaşlarının yetersizliğini yaktıkları maaş bordrolarıyla göstererek, “Memurun bordrosunun ateşi, hem dünyada, hem de öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum