Burdur’dan Isparta’ya Zeytin Dalı

Özellikle Dereboğazı Duble yol çalışmalarında Isparta’nın oklarını çevirdiği Burdur’dan zeytin dalı geldi. Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yaptığı açıklamada “Isparta – Burdur rakip olmamalıdır” mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2012 12:39
Burdur’dan Isparta’ya Zeytin Dalı

Özellikle Dereboğazı Duble yol çalışmalarında Isparta’nın oklarını çevirdiği Burdur’dan zeytin dalı geldi. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Tarihimizin ve Coğrafyamızın bir tecellisi olarak iki güzide şehrimiz kederde de, sevinçte de beraber hareket etmiş. Ülkemizin devletine en bağlı cefakâr ve vefakar İnsanlarından oluşmaktadır. Bu birliktelik ve beraberlik kıyamete kadar sürecektir. Kardeşliğimizi bozacak unsurlar bir hiç hüviyetinde görülmelidir. Eskiden olduğu gibi bundan sonrada güç birliğine gidilmeli ve bu yolda yeni yöntemler uygulamaya konmalıdır” dedi.

ISPARTA BURDUR RAKİP OLMAMALI
Isparta ve Burdur’un rakip olmaması gerektiğini kaydeden Özçelik, “Son günlerde Özellikle Isparta kamuoyunda, birçok değerlendirmelerde herhangi bir konuda açıklamada bulunurken Burdur'da bu yapılıyor, Isparta'da yok. Burdur'a şu yapıldı, Isparta'da neden yok? diye içi boş ve kıymetsiz yorumları görmekteyiz ve üzülmemek elde değil. Isparta'da bu açıklamalar yanlış zeminde yapılmakta, küçük siyasi atraksiyonlardan ileri gitmemekte ve iki kardeş şehre faydası olmamaktadır. Burdur Milletvekili olarak 3 dönemdir TBMM'de Burdurumuzu ve Türk Milletimizi temsil etmeye gayret gösterdim. Birçok konuda ve özellikle ortak konularda iki şehrimizin menfaatlerini korumada çaba içinde olduğumuzu Milletvekillerimiz ve Ispartalı gönül dostlarımız bilmektedir. Son günlerdeki Dereboğazı bölünmüş yolu söz verilmişken, niye Ağlasun-Çeltikçi-Bucak bölünmüş Yolu yapılıyor? Tartışmaları ne kadar sığ düşüncenin eseri, halbuki Dereboğazı da yapılsın, Ağlasun Yolu da yapılsın denilmelidir. Özellikle Muhalefet anlayışı ile İktidarı köşeye sıkıştırma yaklaşımı bayağı kaçıyor. Bölünmüş Yolları yapan bu iktidar Dereboğazı Yolunu da yapacaktır. Burdur Milletvekili olarak o yolun yapılması da benim görevim, çabam içindedir. Ağlasun - Çeltikci - Bucaktan geçecek yolcularda Isparta'dan geçmeyecek mi? Dereboğazından geçen yol Çamlık, Elsazı, Çobanpınarı, Kargı, Karacaören köylerinden geçmeyecek mi? Dünya Harikası Karacaören barajı ve etrafındaki Bucaklı hemşerilerime ait 9-10 irili ufaklı tesis yararlanmayacak mı? Üstelik Antalya'ya giden Bölünmüş yolun Burdur'dan gidenler batısına, Isparta'dan gidenler doğusuna gitmiyorlar mı? Bu iki yol birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısıdır. Her konuda olduğu gibi Isparta iktidar Milletvekillerimizin çaba ve gayretlerini görmekteyiz onları destekliyor ve yanlarındayız. Muhalefet anlayışında olanların eleştirileri bu hükümet yapmazsa şu hükümet bu yolu yapar demeleri gerçekçi olur, yoksa iktidar milletvekillerini desteklemelerine devam etmelidirler. Hızlı Tren ha Burdur'da olmuş ha Isparta'da. Bölge Müdürlükleri ha Isparta’da olmuş ha Burdur'da. Bölünmüş yolar Ha Burdur'da olmuş ha Isparta’da hiç fark etmez. Kalkınma Ajansı ha Isparta’da olmuş ha Burdur’da, Kara Havacılık Okulu lojmanları ha Isparta’da olmuş ha Burdur’da hiç fark etmez, hepside bizim bölgede olsun. Hepsinden de iki şehir azami istifade etmeyecek mi?” diye sordu.

ISPARTA HANGİ İLLERLE KIYASLANIR
Isparta'nın kıyaslama yapacağı illerin Antalya-Denizli- Afyonkarahısar- Kayseri-Adana-Mersin-Gaziantep-Erzurum-Trabzon gibi illerin olması gerektiğini kaydeden Milletvekili Özçelik, “Isparta'nın ilerlemesi şuna inanıyorum ki Burdur'unda ilerlemesine %100 katkısı olacaktır. Çünkü Dostluk Yolu ile birbirine yakın iller birbirini olumsuz değil olumlu Etkiler. Isparta’nın kendine has artıları, değerleri Burdura katkı sağlar. Burdur'un artıları ve değerleri Isparta'ya katkı sağlar. Aslında bizler tarımda, turizmde, ticarette, Mermercilikte, Hayvancılıkta, Kültürde, Sağlıkta, Eğitimde ortak neler yapacağımız üzerinde kafa yormalı, çalışmalar başlatmalıyız. Şimdi soralım Denizli'de olan Isparta’da niye yok. Kayseri'de olan Isparta'da niye yok. Mersin'de olan Isparta'da niye yok diyelim. Trabzon’da olan Burdur’da niye yok, Erzurum’da olan Sivas’ta olan Burdur’da niye yok diyelim. Isparta'nın pozitiflerini de daha da geliştirip Burdur'a nasıl mal edelim diye gayret gösterelim. Burdur'un Milletvekili, Isparta'nın milletvekili olsun. Isparta'nın Milletvekili Burdurun Milletvekili Olsun. TBMM'de Temsil ve Ankara’da Bakanlıklarda ve bürokraside gücümüz artsın. Tuttuğumuzu iki şehir adına koparalım. Hatta direnenlere karşı parçalayıp koparalım. Ispartamızın Üniversitesi dev Adımlarla ilerliyor Burdurumuz da ise Daha 2006 Yılında üniversitemiz kuruldu. Keşke Isparta-Burdur il sınırına 100bin öğrenci alt hedefi olan tek-Ortak bir üniversite planlanmış olsaydı. Hayvancılıkta Burdur Marka ama eksikliklerimiz var,Isparta hayvancılıkta son yıllarda müthiş ilerliyor.Mermercilikte Burdur iyi mesafe aldı Isparta ilerliyor.Turizmde iki ilimiz yeterli güç kazanamadı daha çok yapacak işimiz var.Eğitimde Burdur'umuz ve Ispartamız gıpta ile bakılan illerimiz olmaya devam etmelidir.Yapılan Araştırmalarda En Mutlu iller arasında Isparta-Burdur en başta ise. En Yaşanılabilir İller sıralamasında Isparta 3.,Burdur 15. ise bu sevindirici bir durum” dedi.

ISPARTA BURDUR ORTAK
Özçelik, “Kalkınma Ajansımız nasıl ortaksa, Valiliklerimiz, Belediyelerimiz, Ticaret ve Sanayi odalarımız, Ticaret Borsalarımız, Esnaf Odalarımız, Sivil Toplum Kuruluşu Oda ve Derneklerimiz Yılda iki defa bir araya gelerek akıllarını ve sermayelerini birleştirerek Şahlanışa geçmeleri gerekiyor. Burdur-Isparta sınırına yeni modeller geliştirerek, yeni tesisler kurarak ortak Kullanım alanları oluşturulmalıdır. İki şehir merkezleri daha da yakınlaşmış olup, Türkiyede ortak Anılmaya başlanmalıdır. İki şehrin Ortak Fuar alanı niye olmasın? İki şehrin Ortak Et Balık Kurumu Niye Açılmasın? İki şehrin Raybus Treni niye çalışmasın (İncelemeler devam ediyor.) İki şehri ortak İŞGEM'İ neden kurulmasın? İki şehrin Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kapsamında Hayvancılık Sanayi Bölgesi neden kurulmasın? İki şehrin ortak niye İhtisas Organize Sanayileri Olmasın? vb. görüldüğü gibi daha yapılacak neler olur neler. Yeter ki Biriz Beraberiz denilsin. Bizde varız denilsin. Burdur ve Isparta'nın nüfusu Son Adrese dayalı 2011 Sonuçlarına göre 411.245 + 250.527 = 661.772 olarak dikkate alınıp, ona göre değerlendirilmelidir. Altı Yüz Altmış Bir Bin Nüfusa hizmet nasıl olmalı ve yapılmalı ise bu rakama göre icraatlarımız olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum