Burhan Açıkkol Şehadetinin 6. Yılında Anıldı

Burhan Açıkkol Şehadetinin 6. Yılında Anıldı

Yayınlanma:
Burhan Açıkkol Şehadetinin 6. Yılında Anıldı

1 Mart 2018 Tarihinde TSK tarafından Suriye’nin kuzeyinde yürütülen “Zeytin Dalı” harekatı sırasında şehit düşen J. Uzm. Çvş. Burhan Açıkkol, şehadetinin 6. yılında Garnizon Şehitliği’nde ve adının verildiği Burhan Açıkkol İlk ve Ortaokulu’nda anıldı.

Anma törenine, başta kahraman şehidimizin annesi Sayın Keziban Durmuş ve babası Sayın Durmuş Açıkkol olmak üzere Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman , Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, şehit aileleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Garnizon Şehitliği’ndeki törende kahraman aziz şehidimiz Burhan Açıkkol’un kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulurken ardından tüm şehitlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyonlarda görev yapan Mehmetçikler için dua edildi. Duaların ardından Vali Baruş, protokol üyeleriyle birlikte şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Ardından şehidimiz Burhan Açıkkol, Sidre mahallesinde adının verildiği okulda anıldı.

Şehidimiz anısına okul yönetimi tarafından düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri şehidimizin ailesi ve katılımcılar tarafından verildi.

Anma töreni Şehit Burhan Açıkkol’un fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ve okul korosu tarafından seslendirilen kahramanlık türküleri konseriyle devam etti.

Burhan Açıkkol’un şahadetinin 6.yılını nedeniyle düzenlenen anma programında şehidimizin anne ve babasına şanlı Türk Bayrağı’mız ve çiçek takdim edildi.

Okuldaki anma törenin ardından Şehit Burhan İlk ve Ortaokulu bahçesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı ve Isparta Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla kazandırılan spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Vali Baruş; “Biraz önce kabristanda Şehit jandarma Uzm. Çvş. Burhan Açıkkol kardeşimizi yad ettik. Ruhuna Kur’an-ı Kerim, Fatihalar gönderdik. Okulumuzda öğrencilerimiz Şehit abileri anısına çok güzel anma programı gerçekleştirdiler ve okullarına isim veren şehidimizi unutmadılar. Bizler Anadolu topraklarında yaklaşık bin yıllık mücadele sonucunda var olma imkanına kavuştuk. Bu mücadelemiz devam ediyor.

Bu millet, şehitlerimizin kanlarıyla almış olduğu bu toprakların bir karşını dahi kimseye vermeyeceğini tarihte hep ispat etti. Etmeye de devam ediyor. Vatan savunmasında canlarını seve seve veren tüm şehitlerinizi saygıyla yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimize rahmet diliyorum ve aramızda bulunan gazilerinizi de bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz, bakanlarımız, yerel yönetimlerimiz belediye başkanlıklarımız sizlerin daha iyi koşullarda eğitim alması ve sosyal imkanlara kavuşası için canla başla çalışıyorlar.

Bu gün bunun çok güzel bir örneğini görüyoruz. Isparta Belediyemiz şehidimizin adının yaşatıldığı okulumuzun bahçesine öğrencilerimizin daha iyi fiziki şartlarda eğitim alması ve sosyal imkanlara kavuşması için de canla başla çalışıyorlar. Açılışını yapacağımız spor salonumuz yaklaşık 800 metre kare ve öğrencilerimiz ile birlikte mahallemize de bulunan gençlerimize de hizmet verecek. Isparta’nın evlatlarının daha güzel hizmetlere katılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Spor salonumuz öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından spor salonunun açılış kurdelesi şehidimizin ailesi ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.