Bütün Şehre Hakimiz

Bütün Şehre Hakimiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2015 16:04
Bütün Şehre Hakimiz

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, dün akşam iftar saatinde etkisini artıran yağışlar sonrasında yaptıkları değerlendirmelerin ardından açıklamalarda bulundu. Yağış ile birlikte şehirde belediye ekiplerince gerekli incelemeler yapılırken, gün boyu da başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürlerince durum değerlendirme toplantıları düzenlendi.

Durum değerlendirmesi sonrasında açıklamalarda bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yağışların özellikle Fatih, Davraz ve Işıkkent Mahallelerinde daha etkili olduğunu belirtirken, 20 dakika gibi kısa bir sürede 12,5 litre yağış düştüğünü belirtti. Saatte 60 litreye yakın bir yağışa altyapının dayanıklı olduğunu belirten Günaydın, 20 evin bodrum katlarında su baskını yaşandığını dile getirdi. Günaydın, su baskınına maruz kalan 20 evinde bodrum olması ve ‘kat kazanayım’ düşüncesiyle yapılmış alanlar olduğunu hatırlatarak, buraların ruhsatının da bulunmadığını anlattı.

Bu evlerin tespit edildiğini ve oturulmaması gerektiği yönünde ikaz yazıları ile gerekli yazışmaların yapılacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Belediye kodunun altında yapılmış ve adeta su çukuru haline getirilmiş evler var. Bunlar kat kazanıyorum diyerek yapılıyor. Bu evler için vatandaş belediyeyi suçluyor. Yine bu olayları Isparta halkına sosyal medya ve diğer kanallarla yanlış aksettirenler var. Bütün şehre hakimiz ” dedi.

İlk belediye başkanlığı dönemini hatırlatan ve göreve geldiği yıllarda en ufak bir yağışta 580 evin su altında kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şimdi ise 60 litrenin üzerinde bir yağışta dahi 20 evi su bastığını ve bu evlerin durumunun da ortada olduğunu belirtti.

Komşu illerde 40 litrelik yağışın ardından yaşananların ortada olduğunu belirten Günaydın, Isparta’da ise 60 litrelik bir yağışta dahi Özkanlar Kavşağı’nda ise herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını hatırlattı.
Bugünlere gelinmesinde yaptıkları yağmur suyu altyapı çalışmalarını ve bu suların ana bypass hatlarıyla 6 noktadan derelere deşarjının olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bunlar yapılmamış olsaydı bizim şehrimizde komşu illerimizde yaşanan sıkıntılar gibi sıkıntı yaşardı” şeklinde konuştu. 2 yıl kadar önce yağışlar sonrasında Mehmet Tönge Mahallesi’nde yaşanan afatla ilgili de konuşan Başkan Günaydın, belediye olarak mahallede zarar gören insanlara bimsblok başta olmak üzere gerekli yardımları yaptıklarını ancak afat kapsamında olmasına karşın hükümetten hiçbir yardımın gelmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum