Camiler Gülsuyu İle Yıkandı

Isparta Belediyesi ekipleri, yaklaşan ramazan ayı öncesi 126 camiyi gül suyu ile yıkadı.

Yayınlanma:
Camiler Gülsuyu İle Yıkandı

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da, 126 cami yaklaşan ramazan ayı öncesi gül suyu ile yıkandı.

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayının yaklaşmasıyla her yıl camilerde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına başladı.

Ekipler, halı yıkama makinelerinin içine halı şampuanı ile konulan gül suyuyla cami halılarını yıkadıktan sonra, caminin tamamına gül suyu sıktı.

Isparta Müftüsü Galip Akın, tasavvufta gülün Hz. Muhammed'i temsil ettiğini belirterek, gül kokusunun onun kokusu olarak düşünüldüğünü söyledi.

Bu nedenle Kabe'nin ve Hz. Muhammed'in kabrinin sürekli gül suyu ile yıkandığını vurgulayan Akın, gül kokusunun da insana Hz. Muhammed'i hatırlattığını kaydetti.

Akın, ibadethanelerin ramazan öncesi temizlenmesinin Türk ve İslam medeniyetinde bir gelenek olduğunun altını çizerek, bu kapsamda Isparta'daki camilerin temizliğinin yapıldığını anlattı.

Isparta'nın bir gül şehri olması nedeniyle yıkamanın gül suyu ile yapılmasının kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini belirten Akın, ramazan ayı öncesi böyle bir çalışmayı yapan yetkililere teşekkür etti.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem de ramazan ayının gelmesiyle Isparta'daki 126 camide temizlik yapmaya başladıklarını söyledi.

Camilerin, gül suyuyla karıştırılan şampuanla yıkandığını ifade eden Erdem, daha sonra camilere gül suyu sıkıldığını kaydetti.

Erdem, ihtiyaç halinde söz konusu işlemlere ramazan ayı süresince de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum