Camiyi De Bize Laboratuar Olarak Mı Vereceksiniz?

İnşa edilen fakülte binalarının İlahiyat Fakültesine tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenciler Rektör Hocaya ilginç sorular yönelttiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2013 11:47
Camiyi De Bize Laboratuar Olarak Mı Vereceksiniz?

İnşa edilen fakülte binalarının İlahiyat Fakültesine tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenciler Rektör Hocaya ilginç sorular yönelttiler. Rektör Hocayı adeta ‘ti’ye alan öğrenciler “İlahiyat Fakültesi’nin hemen yanında inşa ettiğiniz camiyi de bize laboratuar olarak mı vereceksiniz?” diye sordu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi için inşa edilen binanın camiye yakın olması gerekçesiyle İlahiyat Fakültesine tahsis edilmesine tepkiler sürüyor. İlahiyat Fakültesi’nin mevcut binasının hemen yanında inşa edilen caminin de Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne laboratuar olarak tahsis edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

MEVCUT BİNAIN YANINA ZATEN CAMİ YAPILIYOR
Sağlık Bilimleri Fakültesi için ödeneği çıkartılan ve inşaatına başlanan binanın İlahiyat Fakültesi’ne tahsis edilmesinde en önemli gerekçelerden birisi olarak binanın camiye yakın olması gösterilmişti. Oysa, İlahiyat Fakültesi’nin mevcut binasının hemen yanında bir cami inşa ediliyor.

ÖĞRENCİLER RESMEN Tİ’YE ALDI
Durum böyle olunca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri de Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun “Camiye yakın” gerekçesini adeta ‘ti’ye aldı. Rektör İbicioğlu’na ilginç sorular yönelten öğrencilerin merak ettiği en önemli konu ise İlahiyat Fakültesi binasının yanına inşa edilen caminin tamamlandıktan sonra Sağlık Bilimleri Fakültesine laboratuar olarak verilip verilmeyeceği oldu.

CAMİYİ DE BİZE LABORATUAR OLARAK MI VERECEKSİNİZ?
Sağlık Bilimleri Fakültesi için inşa edilen binayı İlahiyat Fakültesi’ne tahsis eden SDÜ Rektörlüğü’ne Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin tepkisi giderek artıyor. ‘Binamızı geri istiyoruz’ diyerek imza kampanyası başlatan öğrenciler, “Camiye yakın olduğu gerekçesiyle bizim için yapılan binayı İlahiyat Fakültesi’ne verdiler. SDÜ Rektörü’ne soruyoruz! İlahiyat Fakültesi’nin mevcut binasının hemen yanında devam eden cami inşaatı bitince bize laboratuar olarak mı vereceksiniz?” diye sordu.
İlahiyat Fakültesi’nin öğrenci sayısının fazla olması ve yapılan yeni camiye yakın olması nedeniyle Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yapılan binanın İlahiyat Fakültesi’ne verildiğini söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ‘Yoksa yeni bir cami yapmak zorunda kalacaktık.’ Şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

REKTÖRÜMÜZÜN CAMİDEN YOKMUŞ DEMEK Kİ
SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’na cevap, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden geldi. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, mevcut İlahiyat Fakültesi yanında devam eden inşaatı göstererek, ‘Buraya zaten bir cami yapılıyor. Ama rektörümüzün sanırım bundan haberi yok. Gazetelere ‘yeni bir cami daha yapmak zorunda kalacaktık’ şeklinde konuşması Rektörümüz Hasan İbicioğlu’nun burada yapılan camiden haberinin olmadığının göstergesidir.” şeklinde konuştular.

AHİRETİ GARANTİLEMEK İÇİN Mİ?
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, kendileri için inşa edilen binada yer alan doğum laboratuarı, enjeksiyon laboratuarı gibi alanların tadilattan geçirildiğini söyleyerek, “Fakültemizde okuyan ebeler için yapılan doğum laboratuarını İlahiyat Fakültesi öğrencileri cenaze hizmetleri laboratuarı olarak mı kullanacak? Doğum masaları musalla taşı mı olacak? Hemşirelerin kullanacağı enjeksiyon laboratuarını fıkıh laboratuarı mı yapacaksınız? Sanıyoruz SDÜ yönetimi insanların bu dünyada daha sağlıklı yaşaması için Sağlık Bilimleri öğrencilerini değil de, ahretlerini garantilemek için İlahiyat Fakültesi öğrencilerini daha değerli görüyor.” diye eleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.