Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırı Uluborlu'da

“Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müze Tırı” Uluborlu’da kapılarını açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2011 19:17
Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırı Uluborlu'da

Çanakkale 1915 gezici müzesi TIR’ı Türkiye turneleri kapsamında Tarihçi Ahmet Uslu tarafından düzenlenerek 3.000 binden fazla eserin sergilendiği Doğtaş Mobilya, Ford Otosan ve Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi desteği ile 2 Mayıs 2010 tarihinden beri yurt gezilerine başlayan “Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müze Tırı” Uluborlu’da kapılarını açtı.

Cumhuriyet Meydanı yanında 02 Haziran 2011 Perşembe günü kurulan ve 2 gün boyunca hizmet verecek olan gezici müzeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. TIR’da bulunan ve savaşın büyüklüğünün en büyük ispatlarından birisi olan “Havada çarpışan mermiler” yoğun ilgi gördü.

Gezici Müzede Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız Askerinin savaşta kullandığı Askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri ve çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura, mermiler ve Osmanlı askerlerinin üzerinden çıkan Kur'an-ı Kerim'ler ve birçok eser sergileniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.