Çanakkale Büyük Bir Zaferdir

Çanakkale Büyük Bir Zaferdir

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2015 12:02
Çanakkale Büyük Bir Zaferdir

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Nuri Koç, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'ncü yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Koç mesajında, "Türk askerinin yediği: ekmek ve zeytin ( zeytin tanesi besleyici olduğundan, her bir tanesi 3 kez ısırılarak ekmeğe katık edilecektir. Bu emir Türk Genel Kurmayındandır) içtiği: su ve üzüm hoşafı (çoğu zaman şekersiz yapılır) giydiği: çaput bezinden yapılmış kum torbaları eskiyen elbiselere yama ve aynı parçalardan iç çamaşırı…

10 ay kesintisiz ve boğaz boğaza, göğüs göğse süren bir süngü savaşı ve her iki taraftan da binlerce şehit…

Karşı cephede, 1. Dünya Savaşının galip (ittifak) devletleri. İttifak devletlerinin amacı; İstanbul’u ve Boğazları ele geçirmek. Asker ve silah üstünlüğü var. Sonuç; kesin mağlubiyet!

Çanakkale Savaşı ve Zaferi aynı zamanda TÜRKİYE DEVLETİ’ nin temelinin atıldığı bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Kazım Orbay, Salih Bozok’ ların Kurtuluş Savaşı için kurmay düzeyde komutanlar olarak savaş deneyimleri kazandığı ve başardığı bir zaferdir.

Başta Büyük Komutan Atatürk olmak üzere Çanakkale’de savaşmış tüm Komutanlarımıza, askerlerimize, halkımıza sonsuz minnettarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.