Çarıkçı'nın Endülüs Rüyası

Çarıkçı'nın Endülüs Rüyası

Yayınlanma:
Çarıkçı'nın Endülüs Rüyası

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılacak rektörlük seçimleri öncesi rektör adayı Prof. Dr. Çarıkçı, dikkat çekici bir vizyon ortaya koydu.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Nisan ayı öncesi yapılacak rektörlük seçimleri öncesi adaylar çalışmalarını sürdürürken Rektör adaylarından Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı yayınladığı kısa tanıtım videosu ile oldukça dikkat çekti.

Tanıtım videosunda günümüz üniversitelerinin köklerinin Endülüs’e dayandığından bahsedilirken ünlü fizikçi Pier Curie'nin'Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık'sözüne atıfta bulunuldu.

Çarıkçı web sitesinde de Rönesans ve Reform'un temellerinin atıldığı Endülüs'ün başkenti Kurtuba da olduğu gibi pek çok farklı dinden insanın bir arada güçlü bir araştırma kültürü içerisinde yaşadığı bir üniversite düşlediğini belirtiyor.

20 Nisan 2015'te yapılacak seçimler öncesinde oldukça dikkat çeken Çarıkçı “İlham Veren Üniversite” mottosu ile çıkış yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum