ÇED Yönetmeliğine Göre Karar Verilecek

ÇED Yönetmeliğine Göre Karar Verilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2018 17:30
ÇED Yönetmeliğine Göre Karar Verilecek

Sütçüler Yeniköy’deki ardıç ormanını tehdit eden ikinci mermer ocağı başvurusuyla ilgili “Mermer Ocağı İçin 3 Bin Ardıç Ağacı Kesilecek” haberi ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “İlgili kurumlardan, faaliyetle ilgili görüşler alındıktan sonra, ÇED Yönetmeliğine göre karar verilecektir” dedi.

Sütçüler Yeniköy’deki ardıç ormanını tehdit eden ikinci mermer ocağı başvurusuyla ilgili haberimizin ardından bir açıklama yapan Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 201800370 (ER:3365695) Ruhsat Numaralı Sahada, Musa Eyigün adlı girişimci tarafından açılıp işletilmesi planlanan mermer ocağı için hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası olarak anılan ÇED dosyasının ilgili uzman tarafından incelendiğini ve format açısından ‘uygun’ bulunarak ÇED sürecinin başladığını belirtti.

‘İLGİLİ KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALINACAK’
Projeyle ilgili ÇED sürecinin bundan sonraki aşamasında, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi (Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün görüşlerinin alınacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

‘İZİN VE RUHSAT VERMEDİK’
“İlgili kurumlardan, faaliyetle ilgili görüşler alındıktan sonra, ÇED Yönetmeliğine göre karar verilecektir. Kurumlardan herhangi birinin olumsuz görüş bildirilmesi durumunda proje ile ilgili bir karar verilmeden iade edilecektir. Bazı basın ve internet sitelerinde yer alan ‘Ardıç ormanının kalbine hançer’, ‘3 bin ardıç ağacı kesilecek’ gibi başlıklarla yayımlanan yazılarda, ‘Yöre halkının bütün tepkilerine karşın, Yeniköy’deki ardıç ormanlarında yeni bir mermer ocağına daha izin veridi’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Müdürlüğümüz tarafından herhangi bir izin veya ruhsat verilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.