Çek Elini Polisin Omuzundan..

Duayen Gazeteci Hasan Özbek Yazdı: Çek Elini Polisin Omuzundan..

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2012 11:29
Çek Elini Polisin Omuzundan..

Türkiye’de çeşitli meslek grupları var. Bunlar içinde en zor meslek hangisi derseniz ( POLİS ) mesleğidir.

Bu mesleğin içinde yaşayan bir polis çocuğu olarak, 21. Yüzyılda yaşamamıza rağmen, hala daha Osmanlı devrindeki kanun ve yasalar uygulanmaktadır. Herkes aya gitti. Biz yaya gidiyoruz. Polis teşkilat kanununu değiştirmek için hiçbir siyasi Büyük Millet Meclisine yasa teklifi vermemiştir. Polis yine 18-20 saat görev yapıyor.

Maddi, terfi ve atama durumları iç açıcı değildir. Bir emekli polis memuru 850-900 TL maaş alıyor. Bu insan ailesini ve çocuklarını nasıl geçindirsin.

Rahmetli babam gece 03-04 saatlerinde kalkarak şehri kontrol etmek için gezerdi. Gündüzde yine görev başında idi. Tüm bu imkânsızlıklara rağmen, altı çocuğunun tahsilini yaptırdı. Polisin ömrü uzun olmuyor. Çünkü bu teşkilatta stres var, yorgunluk var, uykusuzluk var birde siyasilerin çekilmez kaprisleri var.

Düşünün; bir polis bir yerde eylem olacak diye 10-15 saat bekliyor. Bu eylemde yaralanıyor. Hatta yanındaki arkadaşları şehit oluyor. O polis topluluğunun psikolojik durumu nasıl olur? Taktirlerinize bırakıyorum. Verilen emirleri daha sert uyguluyor. Biber gazından tutunda su sıkması, jop kullanması kaçınılmaz oluyor. Bir polis memuru sabah evden çıkarken akşam ailesine nasıl döneceğine düşünüyor. Dünyada olduğu gibi bizde de polis teşkilatı bağımsız olmalıdır. Kanun ve yasalar gözden geçirilmelidir.

En son teknolojiye göre eğitilmelidir. Lütfen; siyasiler elinizi polisin omzundan çekin ki ağırlık hissetmeden kanunlar ve yasalara göre görev yapsınlar. Polisin eli kolu bağlıdır. Polis vurursa suçlu, karşısındaki polise vurursa suçsuz. Bizlerin can ve malının koruyan bu teşkilatı 21. Yüzyılda ki kanun ve yasalara göre yönetmeliyiz.

EMİR VERMEK KOLAY AMA NETİCESİ ÇOK ÖNEMLİDİR.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.