Cemaat İsyan Etti!

Merkez Ayazmana Mahallesi'nde bulunan İl Müftülüğü'ne bağlı Yıldızhan Camisi'nde eşi benzeri olmayan ilginç bir olay yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2013 22:35
Cemaat İsyan Etti!

Ayazmana Mahallesi'nde bulunan Yıldızhan Cami, 6 aydır imam sıkıntısı çekiyor. Göreve başlayan son imamın da tayini çıkması ile geçici görevli imam geldi, o imamdan da 5 gündür ses seda yok.

6 AYDA 7 İMAM DEĞİŞTİ

6 ayda 7 imam değiştiren ve son olarak imamsız kalan Camii de ezan sesi de duyulmuyor. İmamsız kalan Yıldızhan Cami cemaati isyan etti. Ayrıca Cemaate komşu mahalleden gelen kişi, imamın görevini üstlenerek, namaz kıldırdı.

Yaşananlara tepki gösteren cemaat, yetkililerden sorunun derhal çözülmesini istedi. Cemaatten biri sorunun çözülmemesi halinde ise Camii'nin kapısına kilit vurarak, anahtarı İl Müftülüğüne teslim edeceklerini söyledi.

KAPIYA KİLİT VURUP ANAHTARI MÜFTÜYE VERECEĞİZ
"6 aydır imam sıkıntımız var. Gelen imam bir haftalık izinliyim diye kendi kafasından gelmiyor. Sabahları geliyoruz ezan okunmuyor. Ezan okunmayınca da, caminin kapısından dönüp gidiyoruz. 15 gün oldu hoca ayrılalı, geçici bir arkadaş geldi o da 3-5 gün geldikten sonra gitti ve gelmedi. 3-5 gündür ezan okunmuyor. Hocasız kendi imkanımızla namazımızı kılıyoruz. Mağduruz camimize kalıcı bir imam istiyoruz, isteğimiz olmazsa ise caminin kapısına kilit vurup, kilidi de Müftülüğe bırakacağız"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum