Cemaatin İsaril'e 'Hizmet'inde Isparta İzleri...

Bu iddialar çok konuşulacak... Fethullah Gülen Cemaatinin İsrail bağlantılı, İnsan Kaçakçılığı ve Casusluk Faaliyetlerinde Isparta izleri...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2015 12:02
Cemaatin İsaril'e 'Hizmet'inde Isparta İzleri...

Analiz Hattı isimli bir internet sitesinin gündeme getirdiği iddialar yenilir yutulur cinsten değil...

İddiaya göre İsrail bağlantılı insan kaçakçılığı ve casusluk faaliyetlerinde SDÜ'de kullanılmış...

Yaşanan süreç rektör değişikliğinin ardından ortaya çıktı...

İŞTE O İDDİALAR
Paralel Devlet Yapılanması olan örgütünün bir casusluk faaliyetinin belgelerine Analiz Hattı ulaştı.

Analiz Hattı’nın ulaştığı belgelere göre, örgütün para karşılığında insan kaçakçılığı yaptığı, Türkiye’deki kendi kontrollerinde olan üniversitelere İsrail ajanı oldukları iddia edilen öğrencileri getirdikleri görülüyor. İllegal olarak yapılan insan kaçakçılığını dahi devlet içerisindeki örgüt üyeleri yardımı ile legal yapan örgütün bu strateji ile Türkiye’deki bir çok üniversiteye öğrenci adı altında yabancı ajan getirdiği de kaydediliyor. Analiz Hattı, örgütün insan kaçakçılığı ve casusluk faaliyetlerinin izini Isparta’da sürdü. Analiz Hattı’nın ulaştığı belgelerde Süleyman Demirel Üniversitesi’ne son olarak 39 öğrencinin getirildiği görülüyor.

ANALİZ HATTI, CASUSLUK FAALİYETİNİN
KRONOLOJİK OLARAK İZİNİ SÜRDÜ!
Konu ile ilgili Analiz Hattı’nın izini sürdüğü ve ulaştığı belgelerde, Isparta’da yaşayan A.Ç. ve Somali aslıllı Abubakir F. S. O. isimli iki kişi Somaliland’a gidiyor.

Örgüt adına Somaliland’dan öğrenci getirilmesi konusunda girişimlerden bulunuyor. İki eleman tarafından getirilen öğrencilere, 08 Aralık 2014- 23 Ocak 2015 Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YBEM) tarafından öğrencilere davet mektupları gönderiliyor.

PARA KARŞILIĞINDA ÖĞRENCİ ALIMI YASAL DEĞİL!
Örgüt adına aracılık yapan Abdisamed D. A. (Hollanda pasaportlu, Somali asıllı) ve Abubakir F. S. O. tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi YBEM hesabına öğrencilerin (39 öğrenci) herbiri adına Süleyman Demirel Üniversitesi hesabına 2 bin150 dolar ve toplamda 83 bin 850 dolar yatırılıyor.

Ancak o dönemde Yurtdışı’ndan davet edilen öğrencilerden ödeme alınması yasal olmadığı kanunlarda da yer alıyor.

BİR ÖĞRENCİ PARASINI KENDİ YATIRIYOR!
30 Ocak 2015 ve 24 Şubat 2015 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi, YBEM tarafından Somaliland Başkonsolosluğu’na hitaben öğrencilerin para yatırdığı ve kayıt yaptırdığını bildiren dolayısıyla vize verilmesini talep eden yazılar yazılıyor.

18 Şubat 2015 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi YBEM tarafından Dış İşleri Bakanlığı, Konsolosluk Genel Müdürlüğü’ne yazılan vize konusunda kolaylık talep eden yazılar yazılıyor.

15 Nisan 2015 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi YBEM tarafından Mogadişu Başkonsolosluğu’na Bashir A. E.’nin vizesi için talep yazısı gönderiliyor. Bashir A. E. isimli öğrenci 10 Temmuz 2015’te Isparta’ya gitmiş gerekli prosedürlerden sonra parasını kendisinin yatırdığı görülüyor.

REKTÖR DEĞİŞİNCE OLAY ORTAYA ÇIKTI
15 Mayıs 2015 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nin rektörünün değişmesi üzerine örgütün kumpası ortaya çıkıyor.

Konuyu araştıran Üniversite yönetimi öğrenci alımı yapılmamasından dolayı tehditler almaya başlıyor.

ARACIDAN TEHDİT DOLU DİLEKÇELER
Konu ile ilgili Analiz Hattı’nın ulaştığı diğer belgelerde ise FETÖ örgütü adına 8 Haziran 2015 tarihinde öğrenciler adına Abdisamed D. A. tarafından rektörlüğe bir talep dilekçesi veriliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi’ne verilen talep dilekçesinde ise Üniversite yönetimine tehditler yapılmaya başlanıyor.

SDÜ OLMAZSA, BAŞKA ÜNİVERSİTEYE!
Örgüt adına para karşılığında insan kaçakçılığı yapan aracı Abdisamed D. A. ve Abubakir F. S. O., Haziran başında Süleyman Demirel Üniversitesi’ne para karşılığında getirilen öğrenciler için SDÜ üniversite öğrencisi belgesi verilmesini talep ediyor.

Ancak yasadışı bu taleplerinin karşılanamayacağı kendilerine ifade edilince yöntem değiştirerek Mehmet Akif Ersoy (Burdur) Üniversitesi’ne başvuruyor. Oradan da red cevabı alıyor.

SAHTE VEKALETNAME İLE ÖDEMELERİ GERİ ALMAK İSTEDİLER
Örgüt adına para karşılığında insan kaçakçılığı yapan aracı Abdisamed D. A. ve Abubakir F. S. O. öğrencilerin yasadışı olarak gelmeyeceğini anlayınca Üniversite yönetiminden verilen paralar istiyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi ise yasal olarak bu paraların ancak Somaliland’daki öğrencilerin kendilerine veya yasal temsilcilerine yapılabileceğini ifade ediyor.

Daha sonra insan kaçakçılığı yapan aracılar Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimine sahte vekaletname ile gidiyor.

Ancak, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dış İşleri Bakanlığı tarafından onaylanmayan vekaletnameleri kabul edemeyeceğini bildiriyor.

İSRAİL AJANLARI MI GETİRİLİYOR?
Örgütün para karşılığında öğrenci olarak Türkiye’ye getirdiği Somaliland’lı öğrencilerin casusluk için Türkiye’ye getirildiği de iddia ediliyor.

Öyle ki Somali’nin Cibuti sınırındaki ayrılıkçı bölgesi Somaliland, yeni gerginliğin merkezi olmaya aday gözüküyor.

1991 yılında Somali’den bağımsızlığını ilan eden bugüne kadar hiçbir ülke tarafından tanınmayan Somaliland’in İsrail ile kurduğu özel ilişkisi mevcut. İsrail, 2010 yılında Somaliland’i resmen tanıyabileceğini açıklamış, Arap Birliği’nin sert tepkisiyle karşılaşmıştı. Öte yandan, Somaliland’ın, bir İsrailli silah tüccarı ile karıştığı bir silah kaçakçılığı işi de gündeme gelmişti.

STRATEJİK BİR YER
Türkiye haritası üzerinde Somali olarak gördüğümüz coğrafyanın içinde, Afrika Boynuzu’nun en stratejik noktasında 137 bin 600 kilometrekarelik ve 3.5 milyon nüfuslu bir İsrail müttefikinin bulunduğunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Somaliland’in tam karşısında yer alan Yemen’de ise İran, Şii Husiler yoluyla Suudi Arabistan’a karşı üstünlük sağlamış durumda.

O SİTE BELGELER YAYINLADI
Habere kaynak olan analizhattı.com isimli internet sitesi haberini çeşitli belgelere dayandırıyor. Ajans32 olarak söz konusu belgeleri üzerinde açık isimler yer aldığı için yayınlamayı etik bulmadık.

Ajans32 olarak iddialara muhattap olan isimlerin cevap haklarını istedikleri takdirde kullanabileceklerini hatırlatıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum