CHP Doğum Gününü Kutladı

CHP Isparta İl Örgütü üyeleri partilerinin kuruluşunun 90’ncı yılını Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2013 15:32
CHP Doğum Gününü Kutladı

CHP Isparta İl Örgütü üyeleri partilerinin kuruluşunun 90’ncı yılını Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı. CHP İl Başkanı Şenol, yaptığı açıklamada “Dün olduğu bugünde işgalci, bölücü, sömürgeci emperyalist güçlerin karşısında sağlam ilkeleri ve inancı ile CHP vardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü üyeleri partilerinin kuruluşunun 90’ncı yıl dönümünü Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunarak kutladı. CHP üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ve parti flamalarıyla anıtın önüne geldi.

Çelenk sunumunun ardından Anıta çelenk sunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, burada yaptığı açıklamada “Bu gün 9 Eylül, Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlandığı,Emperyalist uşakların denize döküldüğü ve kurtuluşa erdiğimiz günün 90.Yıl dönümü. Kutlu olsun. Bugün 9 Eylül,’’milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracaktır’’ve Tam Bağımsızlık için,’’ya İstiklal Ya Ölüm’’ kararı alınan Sivas kongresini birinci kongresi sayan Halk Fırkasının yani Cumhuriyet Halk Partisinin 90.Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Şenol, “Bu gün ulusal tarihimiz için özel bir gündür. Mondros ateşkes antlaşmasından sonra Anadolu’nun dört bir tarafı Emperyalist güçlerce fiili işgale uğramıştır. İşgale karşı Ulusal Bağımsızlık Mücadelemize dayanan partimiz, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetinin devamıdır. İlk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, saltanat ve hilafetin kaldırılması ve Cumhuriyetin ilanı ile ulusal birlik ve bütünlüğümüz sağlanmıştır. Eğitim ve Hukuk sistemimizin yeniden düzenlenmesi, ülkemizi tüm alanda çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracak Devrimlerin yapılması ile, Ulusal sanayi ve ekonomimizin gelişmesine ve sosyal alanda aydınlanmaya öncülük etmiştir .Partimiz çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak,temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini vermiştir” dedi.

CHP’nin dünyada devlet kuran tek parti olduğunu hatırlatarak “Partimizi kuranlar Ulusal Bağımsızlık mücadelemizin eşsiz kahramanlarıdır. Dünyada devlet kuran tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi bu gün kuruluşunun 90.yılını kutlamanın sevincini yaşamaktadır. Ortadoğu da savaş çığırtkanlığı yapanlara ve ülkemizi bölüp parçalamaya çalışanlara Yüce Türk halkının pirim vermeyeceğine inancımız tamdır. Dün olduğu bugünde işgalci, bölücü, sömürgeci emperyalist güçlerin karşısında sağlam ilkeleri ve inancı ile Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Bu nedenle ülkesine sahip çıkmak isteyen vatanseverleri Cumhuriyet Halk Partisine davet ediyoruz. Başta kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisine emek veren ve oy veren tüm partililerimizi saygı ile anıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından CHP Kadın Kolları da parti binasında doğum günü pastası kesti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum