CHP Esnafın Derdini Dinledi

CHP Isparta İl Yönetimi dün Çarşamba pazarında esnafın derdini dinledi. CHP heyeti Pazar esnafı ile sohbet ederek, sorunları tek tek not aldı. İl Başkanı Şenol, sorunların çözümü için Belediyeye de çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2013 23:14
CHP Esnafın Derdini Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Yönetimi dün İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol ve Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan’ın da aralarında bulunduğu bir heyet ile Çarşamba pazarına çıkarma yaptı.

Esnaf ziyaretinden sonra açıklama yapan Vedat Şenol; “Çarşamba pazarının bulunduğu yere yapılan kapalı olan uzun zamandır faaliyete geçmedi. Kapalı Pazar alanı yapacakları için buradaki pazarda kalktı. Burası otopark olarak kullanılıyor durumda. Dolayısıyla burada bulunan esnaf mağdur hale gelmiştir” dedi.

Şenol, “Esnafları gezdik hepsinin sorunu aynı. İşlerinin olmadığından, ekmek parası kazanamamaktan yakınıyorlar. Pazarda kaldırılınca artık insanların buraya uğramadıklarını bile söylüyorlar. Haliyle alışveriş olmuyor. Buradaki kapalı Pazar alanı gayet mantıklı bir durumdu fakat uzun zamandır bunu faaliyete geçiremiyorlar.

Buranın altyapısının düzgün yapılması lazımdı. Biz bugün buraya uzun süredir var olan pazarcıların ve küçük esnafın sıkıntısını, esnaftan ve pazarcıdan dinlemek için geldik. Pazarcılarda mağdur durumdadır. Şehrimizde 28 Pazar var. Isparta gibi orta ölçekli bir şehre bu sayıcı çok fazla. Bu durumun zararlarını pazarcı nitekim çekiyor. Pazarcılar batmış durumda buradaki esnafta aynı dertten muzdarip işler olmuyor eve ekmek götürecek parayı kazanamıyorlar.

Hem buradaki Pazar yeri faliyete geçsin hem de şehrimizdeki pazar sayısı azaltılsın istiyoruz. Popülist bir davranış yerine gerçekçi bir davranış sergilenmelidir. Kimse ekmek yediği yeri bırakmaz. Buradaki esnaf bırakacak duruma gelmiştir. Burada bulunan bir çok esnaf batmışta. Biz burada esnafın ve pazarcının yanındayız. Gereken her neyse onu yapmaya hazırız. Buradaki sorunun çözümüne ortak olduğumuzu bildirmek istiyorum.”dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.