CHP Isparta Vekil Adayları Yenişarbademli'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta milletvekili adayları Ali Haydar Öner ve Tanseli Çakmak, Yenişarbademli'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2011 19:25
CHP Isparta Vekil Adayları Yenişarbademli'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta milletvekili adayları Ali Haydar Öner ve Tanseli Çakmak, Yenişarbademli'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Genel Seçim çalışmalarını ilçe ziyaretleri ile sürdüren CHP milletvekili adayları Öner ve Çakmak, CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Yalçın Sağlam, Belediye Başkanı Mustafa Erdem ve CHP Yenişarbademli İlçe Başkanı Özgür Oflazla birlikte esnafları ziyaret etti. Merkez camide Cuma namazı kılan Öner ve beraberindekiler daha sonra bir kahvehanede vatandaşlarla biraraya gelerek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eski Isparta Valisi ve CHP Isparta milletvekili adayı Ali Haydar Öner, yaptığı konuşmada, Valiliği döneminde yaptığı hizmetleri anlattı. 12 Haziran'daki seçimin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Öner, vatandaşların tercih yapmadan önce çok dikkatli düşünmelerini ve Türkiye'nin geleceği için dikkatli karar vermelerini istedi.

AK Parti iktidarı ile vatandaşların birçok imkanlarının ellerinden alındığını belirten Öner, Yenişarbademli'de kapanan adliye ve tarım kredi kooperatifi ile azalan doktor sayısının, bu durumun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Valiliği dönemindeki referandum sürecinde AK Parti'nin kural dışı afişlerini kaldırdığını ve referandumun ardından ilk kararname ile görev yerinin değiştirildiğini anlatan Öner, "Sayın Başbakan, (Merkeze almak yerine başka bir valiliğe gönderirsem, ağzına bir parmak bal çalarım, susar) diye zannetti. Ama o vali haysiyetini, unvanının üzerinde tutan bir valiydi. Sayın Başbakan kızdıklarına (Cübbeni çıkar da gel) diyordu ya, o vali de kravatını çıkardı geldi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Isparta mitinginde yaptığı konuşmasında, memurun, işçinin, emeklinin ve çiftçinin yüzünün, AK Parti döneminde güldüğünü söylediğini hatırlatan Öner, şunları söyledi:

"CHP olarak mazotu ucuzlatacağız diye yola çıktık ama gördük ki, çiftçilerimiz 73 model traktör kullanıyor. 7 buçuk litre sütle, 1 litre mazot ancak alınıyor. Revai hak mı? hakkaniyete uygun mu? 1 lire süt ile yaklaşık 800 gram gübre ancak alınabiliyor. Vatandaşımız daha bahçeye gitmeden, tarlayı sürmeden, traktörüne koyduğu 70 litre mazot için 150 liradan fazla vergi veriyor. Daha tarlaya gitmeden, tarlasını ekmeden, gübrelemeden her seferinde vergi veriyor. Bu, adaletin nesine uygun? Hani vatandaşın yüzü AK Parti iktidarında gülmüştü? Milletin anası ağlıyor, Başbakan, (Yüzü güldü) diyor. Haberi yok ki, milletin durumundan. Kendi köşeyi kaç defa dönmüş, çalışan, emekli, çiftçi, iş bulamamış umutsuz gençler hiç umurunda değil. Oğlu 21 gün bedelli askerlik yapsın, gitsin, başka kaygısı yok gençlerle ilgili. "

Başbakanın açıkladığı "Kanal İstanbul' projesi ile 'yandaşlara" hizmet edileceğini öne süren Öner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben size bir müjde vereyim, çok yakında İstanbul'da boğazda alternatif bir kanal yapılarak Karadeniz'in suları hayırlısı ile Ege'ye, Akdeniz'e akıtılacak. Yenişarbademli'ye hayırlı olsun hemşehrilerim! Sayın Başbakan aylarca sakladı, gizledi, sonrayı müjdeyi patlattı. Niye sevinmiyorsunuz hemşehriler? Çünkü bizlere faydası yok. Kime faydası var? Zenginlere. Bu proje Karadeniz'in sularını Ege'ye, Akdeniz'e akıtma projesi değil, kara paraları AK Parti ve yandaşlarına akıtma, aktarma projesidir. Bu proje gizli gizli el altından yürütülürken, kanalın geçeceği araziler AKP yandaşları ve Şeyhler tarafından kapatıldı. Milletin derdi ne, Başbakanın derdi ne. Millet mazotu 3 buçuk liradan alırken, gemicikler 80 kuruştan mazot yakıyorlar. Allah'tan kork, sen mazotu gemilere 80 kuruştan nasıl veriyorsun? çiftçinin mazotundan kim faydalanıyor, gemiciklerin mazotundan kim. "

Öner, Başbakan Erdoğan'ın Isparta mitingindeki dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında söylediği sözlerini de eleştirerek, "Sayın Başbakan mitinginde Isparta'ya en çok hizmet eden Sayın Demirel'e saygısızlık etti. Kendi saygısızlık ettiği yetmiyormuş gibi, koroya da saygısızlık ettirdi. Sayın Başbakan büyüklerini saymayı öğrenememiş mi?" diye konuştu.

CHP Isparta milletvekili adayı Tanseli Çakmak ta, Yenişarbademli'nin çok güzel bir ilçe olduğunu ancak, hak ettiği hizmeti alamadığını belirtti. Vatandaşların hizmet almak için uzaklara gitmek zorunda kaldığını anlatan Çakmak, hizmetin, vatandaşların ayağına gelmesi için çok çalışacaklarını söyledi.

CHP iktidarı ile Türkiye'nin emperyalist ülkelerin sözünü dinleyen bir ülke olmaktan çıkacağını ifade eden Çakmak, 'Yandaşlara değil, kendi vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.