CHP Kurultayında Gerginlik

Kılıçdaroğlu kürsüde olduğu sırada salonda yeter sayı gerginliği yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay hareketliliği yaşanıyor. Kurultay, tartışmalı ve gergin bir havada başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2012 14:39
CHP Kurultayında Gerginlik

Kılıçdaroğlu kürsüde olduğu sırada salonda yeter sayı gerginliği yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay hareketliliği yaşanıyor. Kurultay, tartışmalı ve gergin bir havada başladı.

Muhalifler kurultay toplantı yeter sayısına ulaşılamadığını iddia ederken, CHP yönetimi, kurultaya katılan delege sayısının 900’ü aştığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, tartışmalı bir süreçten sonra kurultay çalışmaları başladı. Arena Spor Salonu'ndaki kurultay, sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesiyle çalışmalarına başladı.

Divan Başkanlığına Adnan Keskin'in seçildiği Kurultay'da, gerekli toplantı sayısı gerginliği yaşandı.

Muhaliflerden “Yeterli Sayı Yok” ve “Sahte İmza” İddiası
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, yeter sayı olmadığı gerekçesiyle hazırladığı dilekçeyi Divan Kurulu'na sundu. Muhalif isimlerden Ali Yıldızlı da, kurultayda yeter sayı sağlamak için sahte imza toplandığını öne sürdü.

Matkap: “Salt Çoğunluk Sağlandı”
İddialara cevap ise Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'tan geldi.
Matkap, Kurultay'a katılan delege sayısının 900’ün üzerinde olduğunu belirterek, salt çoğunluğun sağlandığını söyledi.

Gök, Kürsü Önündeki Protesto Sonrası Salondan Çıkarıldı
Ancak İsa Gök'ün protestosu, kürsü önünde de sürdü. Gök ve çok sayıda basın mensubunun kürsü önünde beklemesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Açın önümüzü" diye uyardı. İsa Gök, kürsüden uzaklaştırıldı ve salondan çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu’dan Hodri Meydan
Kurultay'da konuşan Kılıçdaroğlu, "Kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı yok " dedi. Kılıçdaroğlu, “Tüzük dediler, işte Tüzük. Seçim diyorsanız, onu da yapacağız " şeklinde konuştu.Tüzük komisyonu oluşturulan kurultay, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından çalışmalarına devam ediyor.

Gök: “Kimse Partime Bu Rezilliği Yaşatamaz”
Salona girişi sırasında arbede yaşanan ve yuhalanan CHP Milletvekili İsa Gök çıkışta gazetecilere, "Hata yapılıyor, Genel Başkan kürsüye çıktığında dahi Hazirun'u toplayamadılar. Ben bu partinin Parti Meclisi üyesiyim. Ne konuşuluyor, ne dilekçe alınıyor. Hiç kimse benim partime bu rezilliği yaşatamaz" dedi.

Muhalifler Bir Otelde Toplandı
Öte yandan muhalifler, bir otelde toplandı.Toplantı sonrası TRT Haber'e açıklama yapan Hakkı Süha Okay, kurultayın bir Tüzük Kurultayı olduğunu hatırlatarak, kurultayın üçte iki çoğunlukla toplanması gerektiğini iddia etti.

"Mahkemeye Başvuracağız"
Okay, "Tüzük kurultayı, yeter sayıya ulaşamadığı için yok hükmündedir. Mahkemeye başvuracağız. Kaba güç ile tüzük değişikliği yapılmaya çalışılmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının başındaki üslubu tahrikkardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.