CHP Türkçe Olimpiyatlarına Sahip Çıktı

AK Parti Hükümetiyle Gülen Cemaati arasındaki sert tartışmalar sürüyor. Başbakan Erdoğan cemaat tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatları hakkında “Bitti o iş. Yapamazlar” derken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu olimpiyatları savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2014 14:59
CHP Türkçe Olimpiyatlarına Sahip Çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları ile ilgili “Bundan sonra Türkçe Olimpiyatları yapamazlar. Artık bitti o iş. Bizden salon alacaklar. Geç o işleri geç. Kapandı o defter kapandı. Montajlar var, dublajlar var öyle mi. Merak etmeyin biz bunun hakkından geldik, geliyoruz” ifadelerine Kılıçdaroğlu sert tepki gösterdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bir diktatörden başka bir şey beklenmez zaten, yasak getirir. Ne zararını gördü ki yasak getiriyor? Anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Türkçe Olimpiyatları yıllardır Türkiye’de yapılıyor. Yabancı ülkelerden öğrenciler Türkiye’ye geliyorlar. Türkçe öğrendiklerini gösterilerle, şiirlerle, şarkılarla, türkülerle halka anlatıyorlar. Bu, doğrusunu isterseniz bu ülkenin gururunu okşuyor. Dünyanın belki de gidip göremediğimiz pek çok yerindeki öğrenciler, şu veya bu şekilde Türkçeyi öğreniyorlar. Bunu yasaklamanın doğru olduğuna inanmıyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum