CHP ve ADD'nin 19 Mayıs Kutlamasına Valilikten Red

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koymak için izin isteyen..

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2012 19:13
CHP ve ADD'nin 19 Mayıs Kutlamasına Valilikten Red

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koymak için izin isteyen Isparta CHP İl Başkanlığı’na Valilik ’yeni yönetmelik’ nedeniyle izin vermedi.

Valilik, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi’nin bugün kentte düzenlemeyi planladığı 19 Mayıs kutlama yürüyüşüne de izin vermedi.

CHP Isparta İl Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19 Mayıs günü Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak için Isparta Valiliği’ne başvurdu.

CHP’nin bu talebini Valilik, 5 Mayıs’ta yayınlanan yönetmeliği gerekçe göstererek kabul etmedi. Valilikten yapılan açıklamada, ulusal ve resmi bayramlar, mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ile tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalara ilişkin yönetmeliğin, sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlükleri tarafından anıta çelenk konulmasına izin verdiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum