CHP’de Gergin Divan!

CHP’de Gergin Divan!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2018 18:41
CHP’de Gergin Divan!

Hafta sonu gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı parti içi tartışmalara sahne oldu. Bazı partililer İl Başkanı Kürkçü’yü sert ifadelerle eleştirdi. Öte yandan bazı eski yöneticilerin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettikleri ve İl Yönetiminin görevden alınmaması halinde imza toplayarak olağanüstü kongre hazırlıkları yaptıkları öğrenildi.

CHP İl Divan Toplantısı hafta sonu yapıldı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ile Parti Meclis üyesi Gamze Taşcıer’in de katıldığı toplantı Parti il teşkilatında eski il başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşti.

Eski il başkanları ve bazı partililerin il örgütünü bir kez daha istifaya davet etmesi toplantıya damgasını vurdu. Oldukça gergin havada başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl başkanı Ahmet Kürkçü, belediye başkanını ziyaretindeki konuşmanın basına sızması ile başlayan süreçte yapılan eleştirilerin partiye zarar verdiğini belirterek istifasının çözüm olmayacağını ima etti. Partililerin istifa söylemlerine aldırış etmeyen Kürkçü seçimle gelen il örgütünün ancak seçimle gidebileceğini ima etti.

GERGİNLİK DAHA AÇILIŞ KONUŞMASINDA BAŞLADI
6 Ocak’ta yapılan CHP il kongresinde göreve gelen Ahmet Kürkçü başkanlığındaki il örgütünün belediye başkanı Günaydın’ı makamında ziyaret etmesindeki bir sözünün basına yansıması sonrasında yaşanan gelişmeler parti il danışma toplantısında bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Suların durulmadığı ve istifa taleplerinin yeniden alevlendiği toplantı oldukça gergin bir havada geçti. Bazı partililer basının önünde başlayan tartışmanın medya mensuplarının olmadığı bir ortamda yapılması gerektiğini dile getirdi. Gazetecilerin toplantıdan ayrılmasından sonrada eski il başkanlarının il örgütünün istifasını istediği öğrenildi.

Toplantıda söz alan Isparta’dan sorumlu Milletvekili Nihat Yeşil şunları söyledi. “Dayattıkları OHAL yasası onlar için büyük bir nimet, muhalefet ve bazı kesimler için büyük eziyettir. OHAL yasası kararı ile bugüne kadar 50 bin kişinin işine son verildi. Haklı yada haksız birçok insanın hayatı karartıldı. 15 Temmuz girişiminin ilk günlerinde OHAL’in 3 ay süreceğini açıklayan iktidar OHALi uzata uzata 2 yıla kadar getirdi. Bunu niye yapıyorlar çünkü, önümüzdeki seçimleri OHAL ile yaptırmayı amaçlıyorlar” dedi.

Parti meclis üyesi Gamze Taşçıer ise şunları söyledi. “ 16 yıllık AKP iktidarına baktığımızda Dolar 4 Avro 5 benzin 6 TL oldu şeker fabrikalarının tümü satılıyor, Türkiye artık tam dışa bağımlı hale getiriliyor, bunlara seyirci kalamayız artık kuvvetlerin hukuku değil, hukukun kuvvetini dizayn edeceğiz, önümüzdeki günlerde CHP’yi iktidara taşıyıp demokrasi ve adaleti yeniden tesis edeceğiz” dedi.

Ajans32 Haber Merkezi’nin CHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, parti içerisinde bazı eski yöneticiler olağanüstü kongre hazırlıklarında. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep eden parti içerisindeki bir ekip, İl Yönetiminin görevden alınmaması halinde olağan üstü genel kurul için imza toplamaya başladı bile.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.