CHP'de İstifa Şoku

ADD eski şube Başkanı Mahmut Özyürek, üyesi olduğu CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Özyürek'in istifa gerekcesi de oldukça dikkat çekici.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2013 14:02
CHP'de İstifa Şoku

ADD Isparta Şube Başkanı iken Genel Merkezle girdiği çeşitli tartışmalar sonucunda üyelikten ihraç edilen Mahmut Özyürek, üyesi olduğu CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Özyürek, CHP'de son dönemde yaşanan tartışmaları hatırlatarak, "
Türkiye’nin hilafet-Sevr eksenli tehlikeye doğru hızla sürüklendiği, Ulus devlet yapısına yıkıcı saldırıların yapıldığı bir süreçte, antiemperyalist ve tam bağımsızlıkçı mücadelenin odağı olmasını beklediğim Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Merkez yöneticileri eliyle, kuruluş felsefesi olan Kemalizm’le hesaplaşma zeminine çekilmiştir.

Parti içinde ana unsur olması gereken Kemalist ve ulusalcı kadrolar etkisizleştirilmiş, süreç içinde tasfiye edilecekleri kaygımızı artıran olgular yaşanmakta, Kemalist Düşün sistemine, Cumhuriyetin temel değerlerine, kurucu felsefeye açıkça muhalefet edenler, yöneticiler tarafından koruma altına alınmaktadır.

Parti içi demokrasi kanalları kapatılmış, Genel Yönetim dışında kalan ezici çoğunluğun bu sürece direnmesi, muhalefet etmesi engellenmekte, hatta Ulusalcı/Kemalist Milletvekilleri “Disiplin” ile tehdit edilerek etkisiz kılınmaya çalışılmaktadır.

Bu nedenlerle, büyük umutlarla üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden İstifa ediyorum. Gereğini arz ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum