CHP’de Liste Değişmeyecek

CHP’de Liste Değişmeyecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2015 11:33
CHP’de Liste Değişmeyecek

1 Kasım seçimlerine partilerin aday değişkliği yapıp yapmayacağı merak konusu olurke CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin aday listelerinde büyük ölçüde değişiklik olmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Zaten adaylar ön seçimle geldiler. Yemin ettiler. Bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listesinde yer alacaklar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. Kamudaki atamaların durdurulması üzerinden yeni kabineyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın güvenmediği bir kabine. Bütün atamalar durmuş bir vaziyette. 'Bakanlara güvenmiyorum' demek bu" dedi.

Bu kabineden Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini savunan CHP lideri, "Mevcut bakanlar seçime kadar hangi sorumlulukları üstlenecek. Bir bakan düşünün atama yapamıyor" diye konuştu.

"GÖREV VERİLSEYDİ HÜKÜMETİ KURARDIK"
Cumhurbaşkanı görev vermiş olsaydı hükümeti kurabileceklerini savunan Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'yi koalisyona ikna edebilir misiniz?" sorusuna da "Biz daha bir özel görüşme yapmadık. Bahçeli'yi ikna edebilirdik" yanıtını verdi. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartların belli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "17-25 Aralık'ı mutlaka çözelim deseydi onu da yapabilirdik. Bahçeli'nin itirazı olsa dinlerdik ama bizim koalisyon ya da azınlık hükümeti kurma şansımız daha yüksekti. O şans bilerek verilmedi" dedi.

VEKİL ÇIKMAYAN İLLERDE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
1 Kasım'daki seçimlerde CHP'nin aday listelerinde büyük ölçüde değişiklik olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Zaten adaylar ön seçimle geldiler. Yemin ettiler. Bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listesinde yer alacaklar" dedi. CHP lideri, milletvekili çıkartamadıkları yerlerde ise değişiklik olabileceğinin işaretini verdi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri Isparta’da da milletvekili aday listesinin değişmeyeceğini işaret ettiği şeklinde yorumlandı.

CHP SEÇİM İTTİFAKI YAPACAK MI?
Kılıçdaroğlu, seçim için herhangi bir partiyle ittifak kurmayacaklarını ancak gelecek desteklere açık olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum