CHP’den BAKA’ya Ziyaret

CHP İl Yönetimi önceki gün BAKA’ya ziyarette bulundu. Partilileri makamında ağırlayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ziyarete gelen konuklara BAKA’nın çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Yayınlanma:
CHP’den BAKA’ya Ziyaret

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, kendisinden bilgi alan CHP yönetimine BAKA’nın çalışma sistemlerini anlatarak, “BAKA’nın kredi konusundaki özelliği diğer kurumlardan farklıdır.

Bizde üretim ve istihdam yapan kişilere verdiğimiz kredinin yüzde 50’si hibedir. Bugüne kadar hayvancılık, soğuk hava deposu, tarıma dayalı sanayi (işleme, paketleme tesisleri) vb gibi hizmetler ve alternatif turizm projeleri ön planda olduğu görülüyor.

BAKA’nın önemli kriteri proje hazırlamaktır. Biz proje hazırlama eğitimlerini ücretsiz veriyoruz. Hatta teknik destek bile bizden alabilirler. Aracı kurumlar ille de şart değil. 400 bin TL’ye kadar yüzde 50’si hibe olması koşuluyla hazırlanan projeler inceleniyor ve ona göre değerlendiriliyor. Bugüne kadar sadece kredi bazında değil, iş yapmak isteyenlerin önünü açmak adına BAKA’nın bir çok desteği olmuştur. Kısa zamanda yıldızı parlak bir kurum oluşumuzun nedenlerinden biri de budur” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bölgenin tarım ve turizm potansiyelinin Isparta ile kıyaslamasını yaparak, Isparta’nın kapasitesini Tuncay Engin’den aldığı bilgilerle değerlendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.