CHP'den "Kara Gün" Eylemi

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararı, CHP'yi harekete geçirdi. CHP üyeleri bugün Adalet Sarayı önüne üzerinde "Adaletin Kara Günü" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2014 12:33
CHP'den "Kara Gün" Eylemi

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararına tepki gösteren CHP üyeleri Adalet Sarayı önüne üzerinde "Adaletin Kara Günü" yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, burada yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik bir hukuk devleti diye tabir edilir. Hukuk ve yargı Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarıdır. Ama hepimizin gördüğü gibi yargı AKP hükümeti döneminde yavaş yavaş ezilmiştir" dedi.
Yargının en önemli ayaklarından bir tanesinin hakimler olduğuna işaret eden Şenol, "Vicdanlarıyla karar vermesi gereken hakimlerimiz, baskılar ve sürgün korkuları nedeniyle adaletli karar vermez duruma getirilmiştir. Bu nedenle de Türkiye adeta kabile cumhuriyeti haline gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

17 - 25 Aralık sürecinde işlenen suçların hükümet nezdinde işlendiğini ileri süren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, "yaşanan süreç Türkiye'de sonuç alınamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek kadar ciddi bir süreçtir. Adalet mülkün temeli ise yargıya güvenin yeniden tesis edilmesi isteniyorsa yargıyı rahat bırakın. Bunun için de hükümet istifa etmelidir" görüşünü savundu.

Adalet Sarayları önüne siyah çelenk bırakma eylemi 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum