CHP'li Ceyhan İktidar Vekillerini Topa Tuttu

“Yatırımları Burdur’a Kaptıran Vekiller Olarak Anılacaksınız”

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2018 19:01
CHP'li Ceyhan İktidar Vekillerini Topa Tuttu

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, 2002 – 2017 yılları arasında yapılan devlet yatırımlarından Isparta’nın payını alamadığını söyledi. Isparta ve Burdur yatırımlarını kıyaslayan Ceyhan, iktidar milletvekillerine seslenerek “Isparta sizi, yatırımları Burdur’a kaptıran vekiller olarak anacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, Isparta’nın AK Parti hükümetleri boyunca yatırımlardan yoksun bırakıldığını ileri sürerek “Isparta ödediği vergi kadar bile hizmet alamadı. Vergi diliminde 30. sırada yer alan Isparta, hükümet yatırımlarında 60. sırada yer alıyor” dedi.

2002 – 2017 yılları arasındaki Isparta ve Burdur’a yapılan hükümet yatırımlarını karşılaştıran CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, şu rakamları paylaştı;

Sağlık Yatırımları: Isparta: 238 Milyon TL – Burdur: 388 Milyon TL
Çevre ve Şehircilik: Isparta: 95 Milyon TL – Burdur: 110 Milyon TL
Gıda Tarım Hayvancılık: Isparta 526 Milyon TL – Burdur: 886,9 Milyon TL
Ulaştırma ve Haberleşme: 1,4 Milyar TL – Burdur: 1,5 Milyar TL
Maliye Bakanlığı: Isparta 17 Milyon TL – Burdur: 25 Milyon TL
İçişleri Bakanlığı: Isparta 123 Milyon TL Burdur: 125 Milyon TL
Adalet Bakanlığı: Isparta 57 Milyon TL – Burdur: 346 Milyon TL

Ceyhan, “İşte rakamlar ortada. Bu rakamlar AK Parti’nin kendi resmi rakamları. Nüfusu bizden daha düşük olan Burdur, bizden daha fazla yatırım almış. Ey iktidar partisinin Isparta milletvekilleri, Ispartalılar sizi artık yatırımları Burdur’a kaptıran vekiller olarak anacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.