CHP’liler OHAL’e Karşı Oturdu!

CHP’liler OHAL’e Karşı Oturdu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2018 17:24
CHP’liler OHAL’e Karşı Oturdu!

CHP, Olağanüstü Hal’in yedinci kez uzatılmasını protesto etmek için dün Kaymakkapı Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. İl Başkanı Akmet Kürkçü, burada yaptığı açıklamada; “Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ilde eş zamanlı olarak Olağanüstü Hal’in yedinci kez uzatılmasını protesto etti. 16 Nisan referandumunun yıl dönümü sebebiyle 81 ilde eş zamanlı yapılan oturma eyleminin adresi Isparta’da Kaymakkapı Meydanı oldu.

Ellerinde Türk Bayrakları ve üzerinde “OHAL İstemiyoruz, Adalet” yazan dövizlerle bir saat Kaymakkapı Meydanı’nda oturan CHP’liler zaman zaman slogan atarak ve marş söyleyerek eylemi izleyenlerden de destek istedi. Eyleme İl Koordinatörü Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşçıer de katıldı.



21 AYDIR OHAL’LE YÖNETİLİYORUZ
Burada bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini belirterek “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında. “Evet" demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği. “Hayır" demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KMK'lal­eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir” dedi.

Kürkçü, “AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı-solcu, muhafazakâr-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır ifadelerini kullandı.



ARTIK SABIR TESTİSİ KIRILMIŞTIR
CHP İl Başkanı Kürkçü, açıklamasında “OHAL nedir? OHAL, 10 Ekim'de katledilen çocuklarını anmak isteyen anne ve babalara sıkılan biber gazıdır. OHAL, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL. işçi grevlerini ertelemek, grev çadırlarına müdahale etmektir. OHAL, işlerini geri almak için ölümü göze alarak bedenini açlığa yatıran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ölüm tehlikesini görmeyen hükümet inadıdır. OHAL. dünyaca ünlü kimi bilim insanlarını FETÖ yalanıyla üniversitelerden atmaktır. OHAL, tiyatro oyunlarını yasaklamaktır. OHAL, muhaliflerini “terörist" olarak tanımlayabilirle cüretidir. OHAL, madende oğlu dört yıldır yatan anaya; artık yürüyemezsin, yasak artık demektir. OHAL, on binlerce taşeron işçiyi haksız bir şekilde kadro dışı bırakmaktır. OHAL, Boğaziçi Üniversitesindeki öğrencilerin “okuma hakki’nı elinden alabileceğini söylemek ve öğrencileri tutuklatmaktır. OHAL, milli iradeyi yok sayarak, belediye başkanlarım görevden uzaklaştırmak, belediyelere kayyım atamaktır. OHAL, laik eğitim bildirisi dağıtmak isteyen öğrencinin gözaltına alınması, 16 Nisan referandumunda “hayır" propagandası yapan vatandaşın kolunun kırılmasıdır. OHAL, seçilmiş milletvekillerini hukuksuz bir şekilde tutuklatmak ve yargılatmaktır. OHAL, hakimlerin, savcıların bir parti genel başkanı önünde iliklediği cübbelerdir. OHAL, yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı tek adamın iki dudağının arasına hapsetmektir. OHAL, doların 4 TL'yi. avronun 5 TL’yi aşmasıdır, Türk Lirası*nm kaybettiği değerdir. OHAL, satılan şeker fabrikası, açlık sınırı altındaki asgari ücret, artan enflasyondur. OHAL. Tvvitter’daki 280 karakterden. Facebook'taki “beğen" butonundan korkmaktır. OHAL, 12 Eylül cuntasına özenenlerin, askeri darbe dönemlerine rahmet okuttuğu bir düzenin adıdır. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OH Al. rejimine artık yeter demeye başlamıştır” dedi.



OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ
Taleplerinin OHAL’in derhal kaldırılması olduğunu söyleyen Kürkçü, “Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları. Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil. Türkiye'nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara'daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz!” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.