Çiftçi Aynı Hatayı Yapmadı

Isparta’nın bazı kesimlerinde kiraz hasadı başladı. Özellikle son günlerde etkisini gösteren yağışların kirazda çatlamalara olup olmadığı şeklinde soruları akıllara getirirken, mutlu haber Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu’dan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2014 14:23
Çiftçi Aynı Hatayı Yapmadı

Kutlu, daha önce yaşanan olumsuzluklardan bir ders çıkardıklarını ve artık tedbirli olduklarını belirterek, Isparta kirazında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi.

Türkiye genelinde etkisini gösteren yağışlar, kiraz üretimi yapan birçok şehirde olumsuzluklara neden oldu. Kiraz üretiminde söz sahibi şehirlerden biri olan Isparta’da kirazın zarar görüp görmediği merak edilirken, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, “Şuanda Isparta kirazında herhangi bir çatlama söz konusu değil. Üreticimiz geçmiş yıllarda aldığı darbelerden ders çıkararak, bu tür olumsuzluklara karşı önlem aldı. Kiraz üretiminde kalsiyum kullanan üretimiz, bu zarara uğramadı. Ama tabi ki sürekli olarak takip edilmesi gereken bir durumdur.” dedi.

Isparta’da ortalama 20 bin ton kiraz üretimi gerçekleştiğini ifade eden Kutlu, “Üretilen kirazın yüzde 70-80’i ihracata gidiyor. Şu anda hasadı başlayan kiraz yurt içi tüketime gidiyor.” diye konuştu.

Bu yıl kiraz fiyatlarında ciddi artış yaşanacağının altını çizen Kutlu, “Kiraz üretimi yapan birçok ilde istenilen kalite ve rekolteye ulaşılamadı. Ama Isparta bu konuda çok şanslı bir il. Şuanda kiraz üretimimiz çok iyi ve oldukça da kaliteli. Diğer şehirlerdeki olumsuzluklar, buradaki fiyatlara etki edecektir. Bu yıl Isparta çiftçisi bu açıdan şanslı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.