Çinliler Isparta'ya Güneş Tarlaları Kurulacak

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, güneş panelleri fabrikası ve güneş tarlaları kurulması için Çin Heyetiyle anlaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2011 13:50
Çinliler Isparta'ya Güneş Tarlaları Kurulacak

Başkan Günaydın, “Çin’den bu konuda teknik heyetler ve şirket sahipleri gelecek. Bunun kurulma aşamasını da o zaman tamamlayacağız” dedi.

Isparta başta olmak üzere bölgedeki işbirliği imkânlarını araştırmak için kente gelen Çin Ticari Heyeti ile Isparta Belediyesi arasında dev işbirliğine gidiliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘Isparta’ya güneş enerji panelleri fabrikası’ ve ‘Güneş tarlaları kurulması’ ile ilgili açıklamaları ve projesi gerçekleşiyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuyla ilgili olarak mutabakat sağlandığını dile getirirken, işbirliği ile ilgili olarak yazdığı iyi niyet mektubunu da Xingtai Belediye Başkanı’na iletilmek üzere Çinli heyete teslim etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’ya yapacakları Güneş Enerji Panelleri Fabrikası ve Güneş Tarlaları Yapımı ile ilgili olarak değerlendirmesinde, bu yatırımın bir senelik bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Projelerin olgunlaşma ve kuluçka döneminin tamamlandığına dikkat çeken ve yatırımı işaret eden Belediye Başkanı Günaydın, Çinli Heyet ile güneş enerjisi panelleri ve güneş tarlaları yapımı noktasında anlaşmaya varıldığını duyurdu. Belediye Başkanı Günaydın ‘Çin’den teknik heyet ve konu ile ilgili şirketin sahibi ve yetkilileri gelecek’ derken, açıklamasında şu görüşlerde bulundu.

“Çin heyetimizle beraber yaklaşık bir yıldan bu yana çalışmalarımız olmuştu. Bu çalışmalarımızın olgunlaşma devresi tamamlandı. Kuluçka devri bitmiş durumda. Seçimlerden önce düşündüğüm bir projem vardı. Bu projemi Çin heyetimizle görüştük. Bunun kararını verdik. Güneş enerjisi panellerinin yapımı ve aynı zamanda güneş tarlalarının kurulması projemiz vardı. Bunun anlaşmasını yaptık. Çin’den bu konuda yeni teknik heyetler ve şirket sahipleri gelecek. Bunun kurulma aşamasını da o zaman tamamlayacağız. Sanırım bu aşamadan sonra da kısa sürede fabrikanın kurulması ve üretim yapması noktasına da gelmiş olacağız. Xingtai Belediye Başkanımıza, Isparta Belediye Başkanı olarak daha önce iyi niyet mektupları gitmişti. Malum Çin belediye başkanları özellikle Xingtai Belediye Başkanı devletin temsilcisi ve büyük yatırımlara sahip kişiler. Bu iyi niyet mektuplarımız karşılığında çok olumlu bir mektup gelmişti. Şimdi de bu güneş enerjisi ile ilgili olan konuları tamamladık ve karşılıklı iyi niyet mektuplarımızı da yazdık. Bu aşamadan sonrada teknik heyetle yapım ve kuruluş aşamasını netleştireceğiz. Bir de Çin Heyetimizin ziyaretinde şehrimize bir showroom yapılması kararı alındı”

Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, Xingtai Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, Xingtai Borsa Yatırım Ltd Şti. Başkanı Jiao Qibin, Xingtai Elektrik Trafik ve Ekipmanları Ltd Şti. Genel Müdür Yardımcısı Chen Liwei’den oluşan konuk heyet Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Çin Heyeti, Isparta Belediyesi ile yapılan anlaşmanın ardından yaptıkları açıklamada, çok kısa süre kaldıkları kentte derin duygular edindiklerini söylediler. Isparta’ya geçen Mart ayında geldiklerini hatırlatan Çin Heyeti o zamanki gelişinde memoranduma atılan imzalarla ilgili olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın seri hareket etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen heyet, bundan sonra pazarlama ve pazar bulmayla ilgili çalışmalara devam edileceğini aktardı. Ana hedefin imzalanan sözleşme ve memorandumda çıkan fikirlerin devam ettirilmesi olduğunu belirten Çin Heyeti, maddeler üzerinde fikir birliğine varıldığını açıkladı. Yapılan anlaşmayla ilk adımın atılmış olduğunu belirten heyet “Biz kalbimizden hissediyoruz. Yusuf Ziya Günaydın Bey bizim kardeşimiz gibi. Biz kendimizi evimizde hissediyoruz” diyerek konuşmalarını bitirdiler.

Konuşmaların ardından ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çinli Heyete Xingtai Belediye Başkanına iletilmek üzere iyi niyet mektubunu sundu.

Çin’in Hebei eyaleti Xingtai ilinden yatırım yapmak için ikinci kez Isparta’ya gelen heyet geçen hafta içerisinde Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etmişti. Çin Heyeti Isparta’da güneş enerjisi başta olmak üzere otomobil, motosiklet, rüzgar tribünleri, batarya fabrikaları dahil olmak üzere 84 ürünün imalatı ve montajı için Isparta’daki yatırım girişimlerini sürdürdüklerini duyurmuşlardı.

Çin heyeti, iki şehir arasındaki yatırımların hızlandırılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuş ve bunun karşılığında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da güneş enerjisi konusunun zor bir iş olmasına rağmen bu işe girmek istediklerini söyleyerek, bu konuda yatırım için ilk sinyali vermişti.

Çin’de üretilerek, Türkiye’de ve özellikle Isparta’da montajı yapılabilecek 84 ürünün bulunuyor. Ürünlerin showroomda sergilenmeye başlanmasıyla birlikte Ispartalı yatırımcı ürünleri görerek istediği ürünün imalatı ve montajına başlayabilecek, satışa sunabilecek. Isparta’da üretilebilecek olan ürünlere de istenildiği takdirde yerel marka isimleri verilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum