ÇOCUK BAYRAMI

ÇOCUK BAYRAMI

Yayınlanma:
ÇOCUK BAYRAMI

Bugün Türk Parlamenter Rejimin 96'ncı yıldönümüdür. Gerçi 23 Nisan 1920'den önce de Türkiye'de Parlamentoların bulunduğu devreler varsa da asıl "Milli İrade" mefhumu bundan tam 96 yıl önce Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması ile yerleşmiştir.

İlk meclisin hangi şartlar altında kurulduğu, ne gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığı ve ülkeyi içinde bulunduğu güç durumlardan kurtarmak için ne yoğun bir çaba sarf ettiği bütün bilinen gerçeklerdendir. Milli Mücadelenin ön saflarında yer alanlar, milli iradeye dayanmaktan başka emin ve sağlam bir yolun bulunmadığı inancıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmuşlardır. Böylece 23 Nisan'ın Türk hayatındaki asıl önemli fonksiyonu, milletin kendi yöneticilerini kendisinin seçmesi geleneğini yerleştirmiş olmasıdır.

Bugünkü modern Türkiye'nin temeli 23 Nisan 1920'de atılmış ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hükme bağlayan 1921 Anayasasıyla yürütme ve yasama Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilmiştir.

23 Nisan 1920 Türk Parlamenter Rejimin 96'ncı yıldönümü olmasına rağmen, aynı zamanda Ulu Önder Atatürk'ün dünyada tek çocuk bayramını armağan eden tek ülke olması, çocuklara ne kadar güvendiğinin, (ülkeyi gençlere emanet ettiğinin) göstergesidir.

Bu şartlarda çocuklar için çok önemli bu bayramı sade kutlama ile geçiştirilmesini ben şahsen anlayamadım.

Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu yıldönümünde meclis kendiliğinden toplanır. Bu 96 yıldır böyledir. Fakat bu yıl Büyük Millet Meclisi Başkanı terör ve şehitlerin her gün gelmesi dolayısıyla resepsiyonu iptal etmiştir.

Resepsiyon vermek mecliste kokteyl vermek değildir. Amaç: 23 Nisan Türk Çocuklarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğunu, kim tarafından kurulduğunu anlatmak ve çocukları bilinçlendirmektir.

Peki: her hafta spor müsabakaları yapılıyor, iptal edilmiyor. Her gün bunca şehit veriyoruz bir gün olsan Türkiye düzeyinde ulusal yas ilan edilmiyor.

'Kut Safer'i için İmam Hatip Okulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri en az 1001 hatim okuma programı yapılacaktır.

Halbuki teröre karşı inadına 23 Nisan kutlanmalıdır.

Böyle giderse Cumhuriyetin bütün değerleri hiçe sayılır.

Bu Cumhuriyetin ne şartlarda kurulduğunu yukarıda izah ettim. Bu gibi milli ve dini bayramlarda iktidar ile muhalefet birlik, beraberlik içinde olmalıdır.

Bugün iktidar ayrı muhalefet ayrı telden çalarsa bu ülkeye yazık olur. Çünkü ülkemiz zor şartlardan geçiyor. Herkes şapkasını çıkarıp bir defa değil bin defa düşünmelidir.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN ÇÜNKÜ YARININ YÖNETİCİLERİ ONLARDIR.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.