Çocuklar Harçlıklarını Bağışladı

37 yıllık Kaparoğlu Cami, artık cemaate yetmez oldu. Daha modern ve geniş bir cami için kolları sıvayan cami cemaati, yeni caminin yapımını biran evvel tamamlamak istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2013 13:58
Çocuklar Harçlıklarını Bağışladı

Ayazmana ve Vatan Mahallesi arasındaki Kaparoğlu Cami, artık yepyeni yüzüyle ve yeni adıyla Müslümanlara hizmet edecek. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan yeni cami için mahalle halkı adeta seferber oldu.

Sabah namazından sonra eli ve gücü yeten herkes camii inşaatında çalışmaya başlıyor, taki hava kararıncaya kadar. Temelin yeni atılmış olmasına rağmen, hızla yol kat eden cami inşaatına katkı sağlayanlar sadece büyükler değil, caminin hemen yanında bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencileri de harçlıklarını biriktirerek “Bizim de katkımız olsun” diyerek bağışta bulunmuşlar. Bu durum hem Kaparoğlu Cami İmamı’nı hem de Hz.Ömer Cami Derneği başkanı ve üyelerini çok etkilemiş.

Kaparoğlu Cami İmamı Mustafa Deniz, “Biz tüm mahalle sakinlerimizle yola çıktı. Kışın soğukta, yazın da sıcakta cami cemaatine yetmeyen camimizi yenilemek istedik. Bize cami yerini bağışlayan Mehmet Kapar’a çok teşekkür ediyoruz, Allah ondan razı olsun. Kaparoğlu adını da Hz.Ömer olarak değiştirdik. Çünkü, Müftülük yetkilileri ile de yaptığımız görüşme sonunda bu ismi daha uygun olacağına karar verdik. Bilindiği üzere Hz.Ömer adaletiyle ünlü. Cami inşaatına başladıktan sonra mahalle sakinleri ve cami cemaati burayı hiç yalnız bırakmıyor. Çocuklar bile bize destek olmak için harçlıklarını verdiler. Bu durumda biz büyüklerin daha çok gayret ederek bu camiyi tamamlaması gerek. Bu nedenle tüm Ispartalıları cami inşaatımıza katkıya davet ediyorum” dedi.

Hz.Ömer Cami Derneği Başkanı Yaşar Canlı ise, “Benim bir elim yok, ama bu caminin yapılması için canımızı dişimize taktık. Hayırsever vatandaşlarımızı destek olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Eski adıyla Kaparoğlu yeni adıyla Hz.Ömer Camii, 270 m2 alana sahip olacak. Modern koşullarda yapılacak camiinin yaklaşık 750 bin liraya mal olması bekleniyor.

Hz.Ömer Camii inşaatına katkıda bulunmak isteyenler Cami İmamı Mustafa Deniz’in 0.537.330 84 54 nolu telefonunu arayabilecekleri gibi Ziraat Bankası Mimar Sinan Şubesi’ndeki TR 2900 0100 1160 6160 2091 5001 nolu hesaba para yatırabilirler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.