Çocuklara Çok Görmeyin!

Tarımsal faaliyetler ve seracılık alanında aından sıkça söz ettiren Deregümü köyü halkı, köy meydanında bulunan çocuk parkının yapılması için sesini duyurmaya çalışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2013 15:20
Çocuklara Çok Görmeyin!

Tarımsal faaliyetlerin üst safhalarda olduğu Deregümü köyünde halk çocuklarının oynayacağı bir parkın olmamasından dert yanıyor. Köy meydanında bulunan çocuk parkının kullanılamayacak halde olduğunu belirten köy halkı, ‘ Köyümüze yakışmayan bir park. Köyde çocuklarımızın oyun alanı sokaklar oldu. Oysa bu park yapılsa, modernize edilse Köyümüze yakışır hale getirilse çocuklarımız oyun alanlarına sahip olmuş olacaklar’ ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVER VATANDAŞ YAPTIRDI
Köyde bulunan çocuk parkın hayırsever bir vatandaş tarafından yatırıldığını ve sonra kaderine terk edildiğini belirten köy halkı, ‘Parkın yaptırılması için yetkililerden destek bekliyoruz. Muhtarlığımızın tarıma verdiği desteği takdir ediyoruz. Fakat muhtarlığımızın ve azalarımızın çocuklarımızın oynayabileceği bir parkın yaptırılması konusunda elinden gelen çalışmayı yapacağını umud ediyoruz’ şeklinde konuştu.

MODERN BİR PARK CAZİBE MERKEZİ OLUR
Mevcut park alanının köy merkezinde ve oldukça güzel bir noktada olduğunu belirten Köylüler, ‘Köyümüze yapılacak olan modern bir park köy halkı için cazibe merkezi olur. Modernleştirilmiş parkta hem çocuklar hem de aileler oldukça güzel vakit geçirecektir. Mevcut parkın toprak zemini oyun alanı açısından oldukça sağlıksız ve yabani otların yetişmesine olanak sağlıyor. Yağmur yağdığında ise bi alan çamurdan geçilmiyor. Yapılacak olan yeni çocuk parkına kamelya ve spor aletleri de konulacak olursa köy halkının yeni buluşma noktası çocuk parkı olacaktır’ dedi.



KÖYDE 4 KAHVEHANE VAR ÇOCUK PARKI YOK
Deregümü köyünde 2’si muhtarlığa ait 4 adet kahvehanenin olduğunu belirten köylüler, ‘ Köyümüz nüfusu oldukça fazla. Hal böyle olunca köy kahvesinin fazla olmasını anlıyoruz fakat çocuk parkının kullanılamaz halde olmasına bir anlam veremiyoruz. Umut ediyoruz ki bu eksiklik en kısa zamanda giderilir ve çocuklarımızın daha iyi bir oyun alanına sahip olmaları sağlanır’ dedi.

BENİM PARKTA HİÇ ANIM OLMADI
Yapılmasını istenilen park için konuşan ismini vermek istemeyen bir köylü kadın, ‘Benim çocukluğum bu köyde geçti. Parkta oynarken, Parkta arkadaşlarımla vakit geçirirken hiç bir anım olmadı. Benim anım olmadı fakat çocuğumun böyle anıları yaşamasını istiyorum. Bu parkın yapılması için elimizden geleni yapacağız. Bu köyümüz adına çok büyük bir eksiklik. Yetkililerden üzerine düşeni yapmalarını istiyoruz’ şeklinde konuştu.



DEREGÜMÜ’DE GELECEĞE YATIRIM YAPILMALI
Çocuklara yapılacak olan yatırımın geleceğe yapılacak olan bir yatırım olduğunu belirten köy halkı, ‘Çocuk eğitimi eskiden çokta önem verilen bir konu değildi ama günümüzde aileler daha bu konuda daha bilinçli. Anne baba olarak çalışmamız ve bütün çabalarımız çocuklarımızın hep daha iyi daha güzel bir geleceğe sahip olması için.

Çocukların 0-6 yaş dönemindeki gelişim süreci çok önemlidir. Bu dönemle çocuklarınızı ne kadar çevreyi algılama konusunda uyarırsanız o kadar verimli olur.

Çünkü çocuklar bu dönemde öğrenmeyi öğrenirler, bu sürecin %80’ni oyun yoluyla gerçekleşir. Bu dönemde etrafında ne kadar uyarıcı etken ve farlı oyun ortamlarında bulunan çocuklar başarılı bir hayatın temelini atmış olurlar. Şimdi bizim isteğimiz sadece basit bir çocuk parkı değil bu parkın çocuklarımızın gelişiminde ne kadar önemli bir rol oynadığıdır. Burada yapılacak olan park çocukların geleceğine yapılacak olan bir yatırımdır’ ifadelerine yer verdi.



‘YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ’
Köy meydanındaki parkın yapılması için seslerini duyurmaya çalışan köy halkı yetkililerden destek bekliyor. Halk, ‘Köyümüzde tarım faaliyetleri oldukça gelişti. Tarım faaliyetlerini destekleyen kurum ve kuruluşlardan aynı ilgiyi çocuk parkının yapılması içinde göstermelerini istiyoruz. Köy muhtarlığımız, İl Özel İdaresi yetkililerimiz, Belediye Başkanımız, Yeni gelecek olan Valimiz bu çocukların mutluluğu için elinden geleni yapsınlar. Bu çocuklara bir parkı çok görmesinler.’ İfadelerine yer verdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum