Çokyaşa : 'Üye Olmayanlar İstifa Etti!'

Geçtiğimiz gün bazı gazetecilerin Aktif Gazeteciler Derneğinden istifası haberlerine dernek başkanı Ali Çokyaşa'dan istifalara açıklama geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2011 23:41
Çokyaşa : 'Üye Olmayanlar İstifa Etti!'

İşte Aktif Gazeteciler Derneği Başkanın çarpıcı açıklaması:
Son zamanlarda bazı gazetelerde çıkan Aktif Gazeteciler Derneği ile ilgili haberlerin hiç birisinin aslı yoktur.

Çünkü yerel bir gazetede “Aktif Gazeteciler Derneği’nde deprem” başlıklı haberden öğrendiğimize göre bir kısım gazeteci üyemizin istifa ettiği zikredilmiş, bir kısım da derneğimiz üyesi olmayan şahısların da bizim derneğimizin üyesi gibi gösterilip istifa ettiği haberleri asparagas olarak bildirilmişti.

Bu açıklamayı Aktif Gazeteciler Derneği yönetim kurulu adına yönetim kurulu üyesi olarak yapmaktayım.

Şu ana kadar elimize noterden postadan ve kargodan hiçbir istifa dilekçesi gelmiş değil. Yine istifa eden bir arkadaşında Isparta Gazeteciler Derneği ikinci başkanı olduğu bilinmekte. Bu arkadaş nasıl istifa etmiş ve nerden istifa etmiş oda belli değil.

Ama sansasyon yaratmak için onu da derneğimizden istifa etmiş gibi göstermekteler. Isparta Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyesi Yunus Özler de bu bulanıklıktan faydalanarak Aktif Gazeteciler Derneği dağıldı diye yapmış olduğu haberde tamamen asılsız ve bilgisizce yapılan bir haberdir.
Zira derneğimizin 38 tane üyesi bulunmaktadır. İstifa ettiklerini iddia edenler ise dernek üyesi olarak toplam 4 kişidir. Kaldı ki bu istifalarda yasal yollardan tarafımıza ulaştırılmış değildir. 38 üyeden 4’ü istifa etmiş bile olsa geriye 34 tane üye bulunmaktadır.

Buradan bizim derneğimizin nasıl 4 kişinin istifasıyla derneğimizin dağıldığını Yunus kardeşimiz anlatır herhalde. Derneğimize 20 kişi yeni kaydolmak için müracaat etmiştir. Yönetim kurulumuzu toplayıp üyeliklerini görüşerek kararımızı vereceğiz.
Bizim derneğimiz gazeteciliği menfaatsiz yapanların derneğidir. Şayet menfaat peşinde koşan arkadaşlar olursa derneğimizden ayrılabilirler.

Ayrılmaları için de ya posta, kargo veya noter kanalıyla istifa dilekçelerini göndermeleri gerekir. Yönetim kurulumuz daha sonra karar verip üyeliklerini düşürür.

Derneğimizi karalamak, küçük düşürmek üzerine yapılan bu asılsız ve hakaret dolu haberlerden dolayı derneğimizin yasal hakları saklı kalmak üzere açıklamayı yapmış durumdayız.

Isparta Aktif Gazeteciler
Derneği Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum