Çokyaşa Yazdı: 'Demirel’lerin Yeni Siyaseti'

Ali Çokyaşa Yazdı: 'Demirel’lerin Yeni Siyaseti'

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2012 14:11
Çokyaşa Yazdı: 'Demirel’lerin Yeni Siyaseti'

Yıllarca Isparta ve Türkiye siyasetine damgasını vurmuş, demokratlığı ile tanınan gerek Demokrat Partide, gerekse Adalet Partisinde söz sahibi olmuş genelde sağ parti olarak bilinen partilerin başkanı olmuş, ülkede başbakan ve cumhurbaşkanı olmuş, İslamköy’den çıkmış, yıllarca Isparta’nın gururu olarak takdim ve taltif edilen bir lider ve onun kardeşleri artık sağ partilerle değil kurtuluşlarını Cumhuriyet Halk Partisinde gördüklerini gözlemlemekteyiz.

Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde Demirellerin CHP’yi alenen desteklediklerini biliyorduk. Bunu pekiştiren bir örnekte Cumhuriyet Halk Partili vekillerin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının karpuz festivali adı altında düzenlenen bir kısım Demirellere yakın insanların bir araya getirildiği eğlenceye davet edilmeleri oldu. Karpuz festivali adı altında yapılan dost ve akraba toplantısına biz davet edilmedik.

Isparta’dan davet edilen birkaç gazetecinin dışında gazetecide yok. Onun için bu bir festival değil bir yandaş toplantısıdır. Artık Demireller bundan sonraki siyasi hayatlarına Cumhuriyet Halk Partisi saflarında devam edeceği kanaatini taşımaktayım. Böylelikle son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin oy patlamasını nereden yaptığı belli oldu. Cumhuriyet Halk Partisinin Isparta’da 2. parti konumuna geldiği bir gerçektir. Cumhuriyet Halk Partisini de böyle bir değeri partilerine kandırdıkları için tebrik ediyorum.

Yalnız burada bir eksikten de bahsetmek gerek festival denilen şey tüm halkı bir araya getirir. Ama Demirel ailesinin yaptığı karpuz festivalinde halk yok. Yada diğer bir açıdan Isparta’da söz sahibi olan bürokrat, sanayici, sivil toplum önderleri de yok. Bunun yerine Antalya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı, muhalefet partisinin Isparta’da çok görünmediği, halkın arasına karışmadığı için eleştirilen milletvekili ve kendilerinin yanında gördükleri kişiler toplanmış. Buna festival demek çokta doğru değil diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum