Çokyaşa’dan da Eleştiri: Densiz Müdür

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, SDÜ YBEM (Yaşam Boyu Eğitim Merkezi) Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, yerel basına eleştirilerde bulunarak hadsizliğin tepesine çıkmıştır dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2013 16:06
Çokyaşa’dan da Eleştiri: Densiz Müdür

YBEM Müdürü Adıgüzel’e, Neyin tepesine çıkarsan çık ama hadsizliğin tepesine çıkma sözleriyle eleştiren Çokyaşa açıklamasında, “SDÜ’nün paralarını sağda solda çar çur ettikleri yetmiyormuş gibi Isparta’nın yerel basınına hakaret etme özgürlüğünü sana kim verdi.

Neyin tepesine çıkarsan çık ama hadsizliğin tepesine çıkma. Bulunmuş olduğun mevkii bir ticarethane bir market gibi kullandığın mahalli basında yer aldı. Bu kadar kibar ve seviyeli yerel basının olduğu bir yerde açıklamaların ‘köpeksiz köyde değneksiz dolaşıyor’ tabirini akla getirmekte. Birde yerel basına ‘konuşmayı bilebilen’ şeklinde bir ifade kullanmak yerel basında ki arkadaşlara hakaret içermekte ve küçük düşürmeyi amaç etmektesin. Senin gibi bir akademisyene hiç yakışmaz. O zaman da bizim size akademisyen kimliğinizi marketten mi aldınız diye sormamız gerekir.

Biz yerel basın organlarının sizin bu yaptıklarınızı halka şikayet etmekten başka bir gayesi bulunmamaktadır. Sormazlar mı sana müdür?
Sizin ancak basını eleştirme hakkınız olabilir ama hakaret etme hakkınız asla olamaz. Biz yerel basın olarak alnımızın teri ile paramızı kazanıyoruz. Sizler gibi her ayın belli gününde bankamatikten maaş almadığımız ortadadır. Siz eğitim kurumu olmaktan daha çok dershane işletmecisi gibi çalıştığınız için eleştiriliyorsunuz. Siz hani eğitim kurumuydunuz? O halde üniversite öğrencilerine şehirdeki işletmeler gibi neden para karşılı kurs veriyorsunuz. Öğrencileri potansiyel müşteri olarak görüp üniversite dışına kaçmasınlar diye mi kurslar açıyorsunuz? Şayet eğitim kurumu olsanız, masraflarını üniversitenin karşıladığı kurslardan döner sermayeye para almamanız gerekir" dedi.

İŞTE O HABER

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum