Cumhuriyet Yürüyüşüne ‘Vize’ Çıkmadı

Isparta’dan, Ankara'daki 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak için yola çıkan yaklaşık 300 kişilik grubun bulunduğu 4 otobüs polis tarafından durduruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2012 10:56
Cumhuriyet Yürüyüşüne ‘Vize’ Çıkmadı

Isparta’dan Ankara’ya ‘Seferberlik Yürüyüşü’ için gitmek isteyen yaklaşık 300 kişilik grubun Ankara çıkışına ‘vize’ verilmedi.



Kentin çeşitli yerlerinden Ankara’ya hareket etmek için daha önceden kiralanan otobüsler buluşma noktalarına gelemedi.

Dün gece saat 00:30’da Büyük Isparta Oteli, Belediye Önü ve Öğretmenevi önünden hareket etmesi planlanan otobüsler emniyet güçleri tarafından engellendi.



Otobüs şoförlerinin ehliyetlerine ve araç ruhsatlarına el konulduğu ve Ankara’ya ulaşımın engellendiği öne sürüldü.

Büyük Isparta Oteli önünde bekleyen grubun eylem yapacağı istihbaratını alan polis çevrede geniş güvenlik eylemleri aldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin hazır bulunduğu otel önünde grupla polis arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.



Buradan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yürüyen grup, burada bir süre değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra toplu halde Belediye önünde oturma eylemi yaptı.

Grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, “Bizler Ankara’da yapılacak olan Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak için buradayız. Ama görüyoruz ki, korkuyorlar. Cumhuriyet’ten, ona sahip çıkan gençlerden, yurttaşlardan korkuyorlar. Bir kez daha söylüyoruz korkunun ecele faydası yok. Cumhuriyet yıkıcıları yıkılacak” diye konuştu.



Belediye önünde yaklaşık 2 saat oturma eylemi yapan kalabalık grup saatler03:30’u gösterdiğinde dağıldı. Otobüslerin engellenmesine tepki gösteren çok sayıda vatandaşta kendi özel araçlarıyla Ankara’ya hareket etti.

ADD Isparta Şube Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği’de bugün saat 12:00’de ADD Isparta Şubesi’nde bir araya gelerek yaşanan olayları protesto edeceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.