Daha Özgür Medya İçin…

Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, Türk basınında sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının, 105. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2013 11:59
Daha Özgür Medya İçin…

Her yıl 24 Temmuz gününün Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanması sebebiyle kamuoyuna mesaj veren Başkan Karahan, basın mensuplarının ekonomik ve sosyal sıkıntılarından bahsetti.

Bu anlamlı ve önemli gün için sert mesajlar veren Karahan, gazetecilerin ekonomik ve sosyal sıkıntılarının çözümü noktasında siyasilerden yardım beklediklerini dile getirdi. Her bir gazetecinin gönüllü kamu görevlisi olduğunu belirten Şevket Karahan: “Ne yazık ki haklarımız savunulamıyor” dedi.

Gazetecilerin çok kısıtlı ve zor şartlar altında görev yaptığını belirten IGC Başkanı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesi, basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür.

Basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinin, Türk basınında önemli bir yeri bulunmaktadır” dedi.

Basın mensuplarının her zaman dengeleri tutmak için mücadele ettiğini belirten Karahan: “Zaman zaman bizler sözlü yada fiili şiddet ile karşı karşıya kalıyoruz. Halkımızın ve Ispartamızın çıkarları için mücadele ediyoruz. Ama ne yazık ki herkesi memnun etmek mümkün değil. Isparta basını olarak doğru bildiklerimizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yapmış olduğu açıklama ile başta Isparta basını olmak üzere tüm ülkede ki medya çalışanlarının gününü kutlayan Karahan, ekonomik ve sosyal sıkıntıların çözülmesi için siyasilere de göndermede bulundu. Başkan: “Meslektaşlarımız vakitlerinin büyük bir kısmını halkın içinde geçiriyor. Kimsesizlerin KİMİ’ni, yanlışların da DOĞRUSU’nu bulmak için gece gündüz çalışıyorlar. Kendi dertlerini unutup, halkın derdine DERMAN olmak için sihirli bir ilaç gibi haber hazırlıyorlar.

Basın mensubu arkadaşlarımızın malum olduğu üzere büyük ekonomik sıkıntıları var. Bunların çözümü noktasında devletimizden de destek bekliyoruz. Sözde yıpranma payı, erken emeklilik hakkımız verildi. Ama ilimizde görev yapan meslektaşlar bu haktan yararlanamıyorlar.

Türkiye’de basın deyince ilk akla yerel medya geliyor, ama yerel basın çalışanları genellikle mağdur ediliyor. Sorunları çözülmüş, tam bağımsız, hür, ifade özgürlüğü kısıtlanmamış gazetecilerin daha da refah bir hayat sürmeleri dileğiyle, tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.