Dahi Çocuklar Yetişecek

4-12 Yaş arası çocuklar için hafıza gelişimini arttırmak amacıyla, Dahi Çocuk Eğitim Merkezi, çok sayıda davetlinin katılımıyla Isparta’da açıldı.

Yayınlanma:
Dahi Çocuklar Yetişecek

Belediye Kültür Sitesi 3. katta açılan Eccount Chına Abaküs ve Mentan Aritmetik Dahi Çocuk Eğitim Merkezi’nde Zekası ve Hafızası Güçlü çocuklar yetiştirilecek.

Merkezin açılış töreninde konuşan Eccount Chına Isparta Direktörü, Eccount Chına Dahi Çocuk Eğitim Merkezi Kurucusu Mehmet Ali Çelik, “Dahi Çocuk Merkezi sistemi özelikle 4-12 yaş gurubu çocukların beyinlerinin holistik bir şekilde gelişmesini sağlayarak, olağanüstü sonuçlar veren çok özel bir zeka programıdır.

Beynin kullanım potansiyelini arttıran, daha gelişmiş sağ ve sol beyin için abaküs ve mentan aritmetik etkili bir yöntemdir. Bu yöntemler kısaca bilgi verecek olursak, çocuklara hızlı ve doğru hesaplama becerisi kazandır. Keskin görüş, işitme ve algılamayı güçlendirir. Zihinsel becerilerin artmasına yardımcı olur. Keşfedici düşünceyi kolaylaştırır. Hızlı refleks ve akıl yürütme becerilerini hızlandırır.

Eğlenceli şekilde oyun oynarcasına öğrenme kapasitesini arttırır. Beynin her iki yarım küresini de kullandırarak, fiziksel dünyayı ve sosyal etkileşimleri anlamaya yardımcı olan geniş bir bilgi ve beceri kazanmasını sağlar. Kişisel gelişime olan katkılarıyla özgüven duygusunu aşılar. Çocuğumun geleceği için faydalı olacağına inandığım bu eğitim sistemini tüm çocuklara ve siz ebeveynlere öncü olup, zekânın ve hafıza gücünün altın anahtarını Tüm Ispartalılara sunmak istiyoruz” diye konuştu.

İLİM ŞEHRİNE KATKI
Mehmet Ali Çelik, Isparta Valisi Memduh Oğuz’un İlim Şehri Isparta projesini de hatırlatarak “Bu metod sayın valimizin İlim Şehri Isparta projesine de katkı sağlayarak dahi çocuklar yetiştirilmesine olanak sağlayacak” dedi.

Okunan duanın ardından Vali Yardımcısı Bekir Sıtkıhanlıoğlu, ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra davetlilere ikramda bulunuldu.

DAHİ ÇOCUKLAR YETİŞECEK
Dünya çapında başarısı ispatlanmış gerçek, yenilikçi ve akademik destekli Çin mental aritmetik eğitimini asıl kaynağından ilimiz çocukların hizmetine sunarak, beyinlerinde olan potansiyeli ortaya çıkarmak istediklerini belirten Eccount Chına Isparta Direktörü, Eccount Chına Dahi Çocuk Eğitim Merkezi Kurucusu Mehmet Ali Çelik, “Misyonumuz, her çocuğa doğru kişisel gelişim metodunu dinamik bir ortamda vererek IQ ve tam beyin gelişimini sağlamak. Bu sayede dil, matematik ve fen dersleri kadar resim, sanat ve müzik gibi yaratıcılık gerektiren alanlarda da çocukların başarılarını arttırmaktır” dedi.

Çelik, Ezcount Chına Abaküs ve Mentan Aritmetik Dahi Çocuk Eğitim Merkezi’nin amaçlarını ise şöyle sıraladı;
“IQ seviyesini arttırmak. Dikkati ve hafızayı geliştirmek. Zihinsel dayanıklılığı arttırmak. Yaratıcılığı ve özgünlüğü geliştirmek. Özgüveni arttırmak. Matematik, Fen, Dil ve Sanat derslerinde başarıyı arttırmak. Düşünme becerilerini geliştirmek. Anlamlı okuma hızını arttırmak. Çocukların matematik ve sayı korkularını yenmeyi sağlamak.

Karmaşık görülen hesaplamaları zihinden yapabilme becerisi sağlamak. Çocukların akademik başarılarına doğrudan etki sağlamak. Odaklanma, dinleme ve görüntüleme becerisi sağlamak. Gözlem ve hafıza becerisi sağlamak”

EAZCOUNT COUNT ABAKÜS ve MENTAL ARİTMETİK
Otuz yıllık öğretim ve öğrenim tecrübesi
Ezcount ismi ingilizce EASY COUNT (kolay sayma ) kelimelerinden doğmuştur. Abaküs ile hesaplama yapmaya dayalı EZcount China, araştırma ve geliştirme enstitüsü 30 yıllık bir tarihe sahiptir.1980’li yıllarda tanınmış eğitimci Prof. Xu Si Zhong öğrencilerine abaküs ile hesap yapmayı öğretmeye başladı. Birkaç ay sonra öğrencilerinden Xu Li Ming’in abaküsü kullanmadan, sadece onu hayal ederek hesap yapabildiğini keşfetti. Yaptığı araştırmalar sonucunda, bunun abaküs ile yapılan devamlı pratiğin sonucu olduğunu buldu.

Abaküste matematik işlemleri pratiği yapmaya dayalı sistem daha sonra formule edilip gerekli pedogoji ile birleştirilerek ‘ Abaküs ve Zeka Kombinasyonu ile Hesap Yapma Metodu’ daha sonra da ‘Abaküs ve Mental Aritmetik Metodu (AMA Method) olarak değiştirildi. Devamlı yapılan bilimsel testler sonucunda, AMA metodunun çocukların hafızasını, konsantrasyonunu, gözlem gücünü ve eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmede etkili olduğu bulunmuştur.

Bunun yanında, bu metodun çocukların matematik öğrenme hızına da arttırdığı ispatlanmıştır.Şirketin diğer faaliyet gösterdiği ülkeler, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Fransa, Almanya, Yeni Gine, Madagaskar, Maritius, Laos, İran, Mogolistan, Filipinler,Tayvan,Malezya, Endonezya, Kamboçya, Vietnam, Tayland, Bangladeş, ve Sudan’dır. Ortadoğu ve Güney Amerika ülkelerinde de EZcount China faaliyetlerine geçilmek üzere temsilcilik görüşmeleri başlatılmıştır.

On Milyonlarca EZcount Öğrencisi
AMA, metodu Çin Halk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, bilim alanında konu bağlamlı 15 başarılı araştırma projesinden biri olarak nitelendirilmiştir. Bu metod 1980’li yıllardan itibaren Çin Halk Cumhuriyeti ilköğretim okulların da zorunlu ders olarak okutulmaya başlanmıştır.

Anaokulunda AMA metodunu öğrenmiş öğrencilerin ilköğretimde matematik ile ilgili sorunlar yaşamadığı görülmüştür. 2002 yılında Malezya Hükümeti EZcount China ile bu sistemi Malezya ilköğretim okullarında zorunlu ders yapmak üzere anlaşma imzalamıştır. Çin'in uzay yürüyüşü yapan ilk astranotu Zhai Zhigang da EZcount öğrencisiydi ve 2010 yılında Pekin'de düzenlenen EZcount Olimpiyatlarına misafir olarak katılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.