Dar Gelirli Vatandaşa Ne Öneriyorsunuz?

Dar Gelirli Vatandaşa Ne Öneriyorsunuz?

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2020 14:12
Dar Gelirli Vatandaşa Ne Öneriyorsunuz?

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sağlık Bakanı herkes kendi OHAL’ini ilan etsin derken, her gün evine ekmek götürmek zorunda olan dar gelirli vatandaşımıza ne önermektedir?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 37 oldu. Hepsine Allah’ tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dilerim.

Bu salgından kurtulmanın tek yolu hiç şüphesiz aklı ve bilimi öncelemektir. Yapılacaklar belli; test sayısı arttırılacak, tam bir sosyal izolasyon sağlanacak, enfekte olan hastalar hızla karantinaya alınacak.

Bununla birlikte; Sağlık Bakanı herkes kendi ohalini ilan etsin derken, her gün evine ekmek götürmek zorunda olan dar gelirli vatandaşımıza ne önermektedir?

Devletin görevi bu zor süreçte vatandaşına sahip çıkmak değil midir?
Merkez Bankasından Hazineye devredilen `zor gün’ paraları nereye harcanmıştır?

Unutmayalım; sokağa çıkma yasağı gibi kararlar şayet ekonomik kaygılarla verilemiyorsa, atılacak her gecikmeli adımın gelecekte ekonomik, sosyal ve halk sağlığı açısından bedeli bugünkünden çok daha ağır olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.