Darbe Soruşturmasının Isparta Bilançosu

Hangi Kaç Kişi Göztına Alındı? Kaç Kişi Açığa Alındı? Kaç Tutuklu Var? Vali Günaydın rakam rakam açıkladı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2016 14:22
Darbe Soruşturmasının Isparta Bilançosu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi başlatılan soruşturma, devlette büyük bir temizlik harekâtına dönüştü. Bu kapsamda Isparta’da dün itibari ile 36 tutuklu, 6 gözaltı, 3 adli kontrol ve 3’de serbest olmak üzere toplam 48 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Toplamda 671 kamu görevlisi ise açığa alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY)’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Türkiye tarihinin en geniş kapsamlı soruşturması, devlette büyük bir temizlik harekatına dönüştü. Devlet içerisinde hemen hemen bütün kurumlara sızan terörist örgütlenmenin çökertilmesi ve etkisiz hale geçirilmesi için titiz bir çalışma yürüten güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri, terörist örgütlenmeyle herhangi bir şekilde bağı bulunan kamu görevlileri hakkında ciddi yaptırımlar uyguluyor.

Konuyu bizzat takip eden Vali Şehmus Günaydın, “Kamuda bu hain yapılanmayla ilgili bağı bulunanlar hakkında ciddi soruşturmalar yürütülüyor. Biz kurunun yanında yaşında yanmaması için, herhangi bir mağduriyet oluşmaması için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Dün Isparta Polisevin’nde gazeteciler bir araya gelen Vali Günaydın, devam eden soruşturmaların dün itibariyle bilançosunu da açıkladı. Vali Günaydın, açıklamasında “Devam eden soruşturmalar sonucunda Isparta’da 36 tutuklu, 6 gözaltı, 3 adli kontrol ve 3’de serbest olmak üzere toplam 48 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Milli Eğitim’de 574 kişi, AFAD’ta 1 kişi, Gıda Tarım’da 1 kişi, Defterdarlık 3, Gençlik Spor Müdürlüğü’nde 2 kişi, Müftülük’te 12 kişi, DSİ’de 5, YURTKUR’da 3, Gümrük 1 ve Sosyal Güvenlik’te 1 kişi açığa alındı. İlçelerimizde de Uluborlu Kaymakamlığı’nca 1 kişi, Aksu Kaymakamlığı’nca 3 kişi açığa alınmıştır. Emniyet’ten te 64 kişi açığa alınmıştır. Bu konudaki adli işlemler devam ediyor. İfadeler alındıkça, yeni delillere ve bilgilere ulaşıldıkça bu sayı sürekli artıyor. Bu işlemlerin tamamı hukuk içerisinde ve çok titiz şekilde devam ediyor. Bunun dışında bizim açıklamalarımız dışındaki açıklamalara gerek çalışanlarımızın gerekse vatandaşlarımızın itibar etmemesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.