Darı Deresi Göletinde Su Seviyesi Düştü

Isparta’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için yapılan Darıderesi Göleti şu aralar su sıkıntısı ile mücadele ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2011 13:44
Darı Deresi Göletinde Su Seviyesi Düştü

Yıllık 20 milyon metreküp suya ihtiyacı olan Isparta Belediyesi suyu Eğirdir'den almaya başladı. DSİ'nin ikinci gölet projesinin ise bir an önce hayata geçmesi bekleniyor.

Isparta’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için yapılan Darıderesi Göleti şu aralar su sıkmışı ile mücadele ediyor. Yıllık 20 milyon metreküp suya ihtiyacı olan Isparta Belediyesi suyu Eğirdir'den almaya başladı.

DSİ'nin ikinci gölet projesinin ise bir an önce hayata geçmesi bekleniyor. Baraj içindeki suların azalması, belediyeyi Eğirdir Gölü'den su almaya yöneltirken, Bakan Eroğlu tarafından Darıderesi'ne yapılması planlanan ikinci barajın ise bir an önce yapılması gerekiyor. Uzun yıllar Isparta’nın içme suyu ihtiyacını karşıla-mak üzere tasarlanıp yapılan Darıderesi Barajı şu aralar su sıkıntısı ile mücedele ediyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.