Davraz Kara doydu

Davraz Kara doydu

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2019 17:32
Davraz Kara doydu

Isparta'da dört gündür gerek şehir merkezine gerek Akdeniz’in incisi Davraz’a yağan kar kayakseverleri mutlu etti. Dün gerçekleşen yağışlarla merkez bu yıl adeta kara doydu. Yoğun kar yağışının ardından Merkezin oteller bölgesindeki kar kalınlığı 1 metreyi geçti.

Akdeniz Bölgesinin önemli Kayak Merkezlerinden olan ve ‘Akdeniz’in İncisi’ olarak adlandırılan Davraz Kayak Merkezinde kar bolluğunun getirdiği sevinç yaşanıyor. Isparta adeta kara doydu. Kış mevsiminin etkisini iyice gösterdiği bugünlerde Isparta’da da hakim olan kar yağışı kartpostallık manzaraların yanı sıra eğlenceli görüntülere de sahne oldu.

KAR, EN ÇOK
ÇOCUKLARA YARADI
Özellikle okullarda çocuklar okulların bahçesine akın ederek karın tadını çıkardılar. Kartopu savaşı ve kardan adam yaparak eğlenceli dakikalar yaşayan çocukların coşkusuna zaman zaman büyükler de katıldı. Karda kayarak eğlenen çocukların coşkusu herkesi gülümsetti. Vatandaşlar kar yağışı ile oluşan güzel manzaraları görüntülemek ve tatlı bir anı olarak saklamak için adeta birbiriyle yarıştı.

KAR; KÜÇÜKLERE SEFA,
BÜYÜKLERE CEFA OLDU
Kar, bir tarafta çocuklar için sefa olurken, diğer taraftan büyükler için de adeta cefaya dönüştü. Zira, şehrin özellikle kıyı mahallelerinde karla kaplı yolların zamanında temizlenmemesi nedeniyle yollarda donan karlar ve oluşan buzlanma nedeniyle birçok araç yoldan çıktı. Vatandaşlara, yollarda tuzlama ve küreme çalışmaları yapan belediye ve karayolları ekipleri yardım etti.

OKULLARA KISMEN
‘KAR’ TATİLİ GELDİ
Isparta’da karın sürekli yağmaya devam etmesine rağmen önceki gün engelli öğrenciler ve taşımalı eğitime tabi okullarda tatil ilan edilirken, diğer öğrencilere tatil kararı verilmedi. Isparta Valiliği kararıyla, yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta’ya bağlı merkez köylerden taşımalı sistemle eğitim veren okulları 1 gün süreyle tatil etti.

DAVRAZ’DAKİ KAR KALINLIĞI
KAYAKSEVERLERİ MUTLU ETTİ
Öte yandan; Davraz Kayak Merkezinde ise kar sevinci yaşanıyor. Isparta'da kent merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezinde hava sıcaklığının son iki günde -10 ila 1 derece olduğu belirtilirken, kar kalınlığı ise oteller bölgesinde 80 cm, ikinci telesiyejden sonra 1,5 metre, üçüncü Telesiyejden sonra ise 1,80 metreye kadar çıktığı belirtildi.

KAYACAN; “MERKEZİN TÜM BÖLGELEİRNDE
RAHATLIKLA KAYAK YAPILABİLİYOR”
Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Alibaz Kayacan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Davraz'da birinci telesiyejin olduğu bölgede kar kalınlığının 80 santimetre, ikinci telesiyejin olduğu bölgelerde 1,5 metre ve üçüncü telesiyej bölgesinde ise 1,80 metreye ulaştığını söyledi.

“KAYAKSEVERLER DE OTEL
İŞLETMECİLERİ DE MEMNUN”
Tüm pistlerde kayak yapılabildiğini belirten Kayacan, bu durumun konaklama tesislerinde de doluluk oranını yükselttiğini bildirdi. Kayacan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Son günlerde yağan kar miktarı merkezimizi adeta kara doyurmuştur. Şuanda merkezimizin oteller bölgesi dahil tüm bölgelerinde rahatlıkla kayak yapılabilmektedir. Merkezimizdeki kar miktarının yüksekliği kayakseverleri merkezimize çekmekte ve özellikle hafta sonları merkezimize yaklaşık 5 bin dolayında kayaksever gelmektedir. Bu hem merkezimiz için hem merkezimizde ticari faaliyetini sürdüren oteller için çok güzel bir gelişmedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.