Davraz Kayak Merkezi'nde Gece Kayağı Başladı

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde, kayak pistinin gece de kullanılması amacıyla aydınlatma çalışması yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2012 15:26
Davraz Kayak Merkezi'nde Gece Kayağı Başladı

Davraz Kayak Merkezi, farklı doğa sporlarına imkan sağlayan coğrafi özellikleri ve uygun kayak pistleriyle bölge halkı ve tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. Kayak merkezinde, Eğirdir Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde kayak yapılabiliyor.

Davraz Dağı Karlı Yayla Kış Sporları Turizm Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Mehmet Gökçe, yaptığı açıklamada, Davraz Kayak Merkezi'nin son yıllarda Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Kayak merkezinde birinci telesiyejin olduğu bölge ile oteller arasındaki 230 metrelik alanın ışıklandırıldığını belirten Gökçe, ''İmkanlarımız ölçüsünde Davraz Kayak Merkezi'nin altyapısında çalışmalar yapıyoruz.

Altyapıda bu yıl önemli gelişmeler sağlandı. Bölgenin ışıklandırılması ile kayak severler burada 24 saat kayak yapabilmenin keyfini yaşayacaklar'' dedi.

Davraz'da bir otelin satış pazarlama müdürü Emre Koçum ise birinci telesiyejin olduğu bölgede kar kalınlığının 2 metre, ikinci telesiyejin olduğu bölgelerde ise 2,2 metre olduğunu kaydetti. Koçum, alt pistlerde Özel İdare Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan ışıklandırma çalışması sayesinde tatilcilere gece de kayak yapma olanağı sağlandığına işaret etti.

Kayak merkezinin kendini yenilemeye devam ettiğini ifade eden Koçum, şöyle konuştu:

''Bu yıl kar miktarının yeterli olması sayesinde, tesislerde doluluk oranı, yüzde 90'lara ulaştı. Davraz Kayak Merkezi'nde şimdi de gece kayağı yapılmaya başlandı. Alt pistlerde yapılan aydınlatma çalışması ile gece geç saatlere kadar kayak yapma imkanı yakalayan tatilciler, uygulamadan çok memnun. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmayı daha da genişleteceğiz.''

Davraz Kayak Merkezi Tesis Sorumlusu Ömer Tetik ise Davraz'ın doğal güzelliği ve kayak imkanlarını tatilcilere en iyi şekilde sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Pistlerde tek kişi bile olsa ekip olarak hazır beklediklerini kaydeden Tetik, ''Misafirlerimize her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Davraz birkaç yıl içinde Türkiye'nin zirve kayak merkezi haline gelecektir. Burada herkesin kayabileceği pistler bulunuyor. Bu pistlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yapılacak her çalışmaya bizler de kayak merkezi çalışanları olarak destek veriyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.