Davraz'a Yeni Bakan Şoku

Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanlığı'nda değişiklik oldu, Isparta bu süreçten olumsuz etkilendi. Davraz'ı sporcu kamp merkezi hedefine bir adım daha yaklaştıracak spor salonu yatırımı 2014 programından çıkarıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2014 13:56
Davraz'a Yeni Bakan Şoku

Kabinede yapılan revizyon Isparta'nın 2014 yılı yatırım programını olumsuz etkiledi. Nasıl mı? Suat Kılıç'ın Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanlığı döneminde bilgisi ve talimatları doğrultusunda Davraz Kış Sporları Merkezi için planlanan ve 2014 yılı taslak yatırım programında yer alan spor salonu sürprüz bakan değişikliğinden sonra güme gitti.

Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanlığı'na Akif Çağatay Kılıç'ın getirilmesinden sonra yapılan 2014 yılı yatırım programı değerlendirilmesinde Davraz Kayak Merkezi Spor Salonu Projesi'nin üzeri çizildi. Proje, Davraz'ın kayak dışında kış ve yaz aylarında sporcu kamp merkezi olması, başka dallardaki takım ve sporcuların da çekilmesi açısından çok önemliydi.

Öte yandan Isparta Sporcu Fabrikası Projesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın 2014 programında yer aldı. 6 Mart Spor Salonu yeri yıkalarak Sporcu Fabrikası yapılacak. Ya da bu tesis için başka bir yer bulunacak.

Isparta Sporcu Fabrikası Projesi'yle ilgili daha önce yayınlanan haberde şu bilgiler yer almıştı:
"Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün adına Sporcu Fabrikası dediği projenin ilk 2014 yılında 6-7 ilde uygulanacak. Bakanlığın 2014 yılı taslak yatırım programında Isparta da yer alıyor. 6 Mart Spor Salonu'nun yerine yapılması planlanan Sporcu Fabrikası'nda aynı anda 7-8 branşta antreman yapılabilecek.

AK Parti Hükümeti döneminde ilk fabrika yatırımı spor alanında gerçekleştiriliyor. Spor ekonomisini canlandıracak proje Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2014 yılı taslak yatırım programında yer alıyor. Taslağa onayı Bakan Suat Kılıç verecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Sporcu Fabrikası'nın Türkiye'de 6-7 ilde planlandığını söyledi. Bu 7 il içerisinde Isparta’nın da olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Gevrek, "Bakanlık ilgililerince hazırlanan taslak yatırım programında Isparta Sporcu Fabrikası Projesi yer alıyor. Son onay sayın Bakanımız tarafından verilecek. İnşallah bu projeyi ilimize kazandırırız"dedi.

6 Mart Spor Salonu'nun yıkılarak yerine Sporcu Fabrikası projesi uygulanacağını belirten Murat Gevrek, tesisin aynı anda 7-8 spor branşında antreman yapılabilmesine imkan sunduğunu söyledi. 6 Mart Spor Salonu'nda birden fazla branşta antreman yapılamadığını belirten Gevrek, "sporcu fabrikası ile bu sorunu ortadan kaldırıyoruz. Tesiste seyirci yeri bulunmuyor. Her türlü spor branşında antreman yapılabilme özelliğinde bir tesis. Böylece bir çok spor dalında sporcu yetiştirebileceğiz. İnşallah Isparta’da bir sporcu fabrikası olacaktır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum